Vești bune pentru micii sportivi! Ce vor primii copii care practică sport de performanță

Micii sportivi care sunt legitimați la un club sportiv și practică sport de performanță vor primi începând de la data de 1 ianuarie 2023 tichete în valoare de 150 de lei pe lună. Klaus Iohannis a promulgat legea.

Author: Alexandra Costea marți 22 noiembrie 2022 , 15:43

Vești bune pentru micii sportivi! Ce vor primii copii care practică sport de performanță

Vești bune pentru micii sportivi! Ce vor primii copii care practică sport de performanță

[Sursa foto: istock.com]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Copiii și juniorii legitimați la cluburile sportive înființate potrivit legii în vigoare, care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale, beneficiază lunar de un stimulent financiar sub forma unor bonuri de valoare, denumite tichete de sportiv, conform unei legi promulgată marți, 22 noiembrie 2022, de președintele Klaus Iohannis.

Citește și: Kanye West a declarat că va candida la prezidențialele din SUA. Rapperul american și-a ales șeful de campanie

Conform acestei legi, fiecare beneficiar are dreptul la un singur tichet de sportiv pe lună, valoarea nominală a acestuia fiind de 150 de lei.

Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis

Tichetele de sportiv pot fi utilizate numai pe teritoriul României și sunt destinate achiziției de articole și echipamente sportive specifice disciplinei sportive practicate, transport între localități, suplimente nutritive sau recuperare medicală.

Citește și: Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023. Liderii PSD, PNL și UDMR au ajuns la un compromis

Prezenta lege se aplică începând cu data de 1 ianuarie 2023, iar fondurile necesare pentru plata tichetelor de sportiv se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului.

Legea a fost votată de Camera Deputaților pe 26 octombrie, cu 237 de voturi „pentru” și 18 abțineri.

Citește și: Imaginile zilei vin de la un șofer român! Bărbatul a arătat cum era să moară de trei ori, în aceeaşi zi, pe drumul dintre Bucureşti şi Oradea


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si