Vesti bune pentru romani! Guvernul a suplimentat fondurile pentru programul Prima Casa cu 500 de milioane de lei

Guvernul a suplimentat, miercuri in sedinta, fondurile pentru Prima Casa pentru acest an cu 500 de milioane de lei, iar prioritate vor avea dosarele deja aprobate, suplimentarea facandu-se deoarece numarul solicitarilor a fost mai mare decat suma alocata initial.

miercuri 28 septembrie 2016 , 17:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”In cadrul proiectului de act normativ supus aprobarii se propune suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului total al garantiilor care pot fi emise in anul 2016 in cadrul Programului Prima casa. Necesarul de plafon a fost estimat in functie de datele privind volumul solicitarilor aflate in diverse stadii de aprobare si pre-aprobare, care exced disponibilul ramas neutilizat din sumele alocate”, precizeaza Guvernul.

Fondurile au mai fost suplimentate o data, in luna mai, cu 500 milioane de lei. De la lansarea Programului in anul 2009 pana la finele lunii iunie 2016, au fost acordate 193.012 garantii, in valoare totala de 16,44 miliarde lei, pentru finantari in valoare de 32,88 miliarde lei. De la inceputul anului 2016 pana la finele lunii iulie au fost acordate 23.696 garantii, in valoare totala de 2.187,3 milioane lei, informeaza News.ro.

In cadrul Programului, rata creditelor neperformante este de 0,3%, in totalul garantiilor acordate, pana in prezent fiind executate 475 garantii cu o valoare de 40,5 milioane lei. Totodata, in luna octombrie va fi finalizata o strategie pe termen mediu, de cinci ani, pentru acest program, astfel incat toate partile implicate sa isi poata face planuri pe un astfel de termen.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si