Vești bune pentru români: Se vor construi trei centre de mari arși

Miercuri, 21 iulie 2021, premierul României, Florin Cîțu, a anunțat că Ministerul Sănătăţii a prezentat în şedinţa de guvern raportul privind îngrijirea marilor arşi în ţară, precizând că urmează să fie construite trei centre de mari arşi - la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş.

Author: Andreea Bolocan miercuri 21 iulie 2021 , 18:23

Noi centre de mari arși în România florin citu
Noi centre de mari arși în România[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Premierul Florin Cîțu a declarat tot miercuri, 21 iulie, faptul că cele trei centre de mari arși ce urmează a fi construite în România, vor fi finanțate prin programul cu Banca Mondială.

"Am cerut un raport Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte capacitatea statului român de a îngriji marii arşi. În şedinţa de guvern de astăzi a fost prezentat acest raport de către Ministerul Sănătăţii.(...) Un semn bun din raport: se vor construi trei centre de mari arşi la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş. Finanţarea se va face prin programul cu Banca Mondială", a precizat Florin Cîțu, după şedinţa de Guvern.

3 noi centre de mari arși[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Explozie puternică din cauza unei butelii. Doi oameni au murit, iar un copil este grav rănit

Ce a declarat Florin Cîțu în urmă cu 2 săptămâni

În urmă cu două săptămâni, premierul României a declarat faptul că este nevoie de un raport al Ministerului Sănătăţii în care să se precizeze cum au fost investiţi banii în sistemul medical după cazul Colectiv.

"Aici ar trebui să ne întrebăm de ce familiile cer ca pacienţii, în special pacienţii arşi, să fie transferaţi în străinătate. Cred că este nevoie să avem un raport al Ministerului Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile care s-au făcut în sistem după cazul Colectiv, să vedem unde s-au dus aceşti bani, dacă sistemul de sănătate este mai pregătit decât atunci. Eu mă iau după ce spun familiile.

Se pare că de fiecare dată, aproape, am avut şi acea problemă şi la Piatra Neamţ şi acum familiile cer ca aceste persoane care au suferit în accident să fie transferate în străinătate şi atunci ar trebui să ştim exact cum s-au cheltuit acei bani", a declarat Cîţu.

Florin Cîțu a ajutat victimele din explozia de la Petromidia

El a fost întrebat care a fost intervenţia sa şi de ce a fost nevoie de aceasta în cazul transferului pacienţilor răniţi în explozia de la Petromidia.

Explozie Petromidia[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Amendă de 50.000 de lei pentru Rafinăria Petromidia

"Am aflat acum câteva zile că familiile au cerut ca cei doi pacienţi să fie transferaţi în străinătate. M-am interesat ce se face pentru ca aceştia să primească cele mai bune îngrijiri medicale. Este vorba de vieţile unor oameni. Astăzi, vedem s-a terminat cu bine, oamenii sunt transferaţi.(...) Am vrut să mă asigur că dorinţa familiilor este respectată, dacă acestea doresc să aibă cele mai bune îngrijiri(...) şi că cei doi pacienţi au parte de cele mai bune îngrijiri.(...) Ceea ce contează este că acei oameni sunt transferaţi, dorinţa familiei a fost respectată", a spus premierul.

Florin Cîțu a mai fost, de asemenea, întrebat ce a făcut concret pentru marii arşi, el a răspuns: "Am făcut un buget. Banii au fost alocaţi".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si