Salariații vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit şi a contribuţiilor sociale pentru abonamentele la sălile de sport. Acestea vor fi suportate de angajator pentru salariaţii săi, în limita a 400 de euro pe an, per angajat. Asta prevede un proiect de lege care completează Codul fiscal, iniţiat de parlamentari USR şi de un deputat PSD.

Ce prevede proiectul?

Proiectul prevede scutirea de la plata impozitului pe venit, a CASS şi a CAS pentru abonamentele la sala de sport, acordate de angajatori salariaţilor lor, în limita echivalentului în lei a 400

de euro anual per salariat.

Citeste si: VIDEO- Guvernul a adoptat ajutorul unic de 700 de lei pentru pensionari. Când intră banii

Proiectul de lege este menit „să încurajeze un stil de viață activ și sănătos”, având în vedere că activitatea sportivă prelungeşte speranţa de viaţă, spun inițiatorii, are și un impact economic pozitiv asupra sistemului de sănătate, costul prevenţiei fiind mult mai redus decât cel al tratamentului.

Cel puţin 1450 de lei direct pe card în 2022

Unii salariaţi primesc bani pe card lună de lună, în condiţiile în care preţurile cresc mai ceva ca şirurile de la benzinării după o postare pe Facebook sau cozile de la farmaciile unde „se dă iod” de pe o zi pe alta sau chiar de la o oră la alta.

Citeste si: Unde vor putea fi folosite voucherele alimentare pe care Guvernul urmează să le acorde începând din luna iunie 2022

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

În aceste condiţii, orice beneficiu extrasalarial devine extrem de important pentru bugetul familiilor.

Valoarea voucherelor de vacanţă pentru mediul privat care intră pe card poate ajunge până la şase salarii minime pe economie. Întreaga sumă este deductibilă şi nu se plătesc contribuţii sociale pentru contravaloarea lor, a mai precizat Daniel Cadariu.

Ce se întâmplă cu pensiile de la 1 ianuarie 2023

Pensiile  vor fi majorate cu cel puțin rata inflației, potrivit președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puțin cu indicele de inflație, categoric că vor fi modificate”, a precizat Marcel Ciolacu, întrebat dacă vor crește pensiile. De asemenea, persoanele care au locuit peste 30 de ani în zone extrem de poluate pot ieși cu doi ani mai devreme la pensie.

Liderul PSD Brăila a declarat că schimbările sunt făcute în contextul în care atât municipiul Brăila cât şi comunele Chiscani şi Tichileşti sunt foarte afectate de poluarea care vine de la fostele unităţi industriale Combinatul de fibre artificiale şi Combinatul de celuloză şi hârtie de la Chiscani.

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

Cetățenii care au locuit de-a lungul anilor în apropierea combinatelor și au fost afectați de poluare vor putea ieși acum mai devreme la pensie, fără penalizări.

Citeste si: VIDEO- Guvernul a adoptat ajutorul unic de 700 de lei pentru pensionari. Când intră banii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si