De majorarea cu 20% a salariilor beneficiaza personalul oficiilor teritoriale pentru intreprinderile mici si mijlocii si cooperatie, personalul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului si al agentiilor judetene pentru protectia mediului si garzilor nationale de mediu.

De aceasta masura de majorare a veniturilor mai este vizat si personalul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, cel al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si al comisariatelor regionale si judetene pentru protectia consumatorului.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare adoptarea unor masuri fiscal-bugetare, precum si modificarea si completarea unor acte normative, in vederea majorarii salariilor pentru unele categorii de personal din sistemul bugetar, majorarii burselor studentilor, majorarii pensiilor prin cresterea valorii punctului de pensie, majorarii indemnizatiei sociale pentru pensionari, precum si pentru asigurarea gratuitatii transportului pe calea ferata pentru studenti.

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Ce a spus public Radu Ștefan Bănică despre Andreea Marin?! „Află ea după”. Nu s-a ferit și a recunoscut asta și despre Violeta- wowbiz.ro

Potrivit propunerii legislative, personalul militar, politistii, functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, medicii militari din sistemul de aparare, ordine publica si

securitate nationala, indiferent de functia pe care sunt incadrati, pot opta in locul soldei de functie sau salariului de functie, gradatiilor si soldei salariului de comanda dupa caz, pentru salariu de baza stabilit pentru o functie echivalenta potrivit prevederilor din familia ocupationala „Sanatate”, la care se adauga solda de grad, salariul gradului profesional detinut.

Ajutorul la trecerea in rezerva sau in retragere ori la incetarea raporturilor de serviciu, pensia si alte drepturi specifice care se acorda potrivit legii personalului mentionat se stabilesc in raport cu soldele, salariile lunare brute cuvenite in calitate de personal militar, politist, functionar public cu

statut special din sistemul administratiei penitenciarelor corespunzatoare functiilor incadrate potrivit legii.

In cadrul sedintei de plen de marti a fost adoptat un amendament al PNL potrivit caruia studentii primesc bursa si in perioada vacantei de vara, in cuantum de 201 lei, pentru eforturile depuse si protectia sociala a acestora.

Plenul a respins insa amendamentul care prevedea ca gratuitatea pe transportul feroviar sa se acorde studentilor indiferent de vârsta.
Camera Deputatilor este for decizional in aceasta speta.

Sursa: News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si