Veşti bune pentru veteranii de război şi bugetari. Cheltuieli acoperite de Guvern

Veşti bune pentru veteranii de război şi văduvele acestora. Ei vor primi ajutor pentru acoperirea unor cheltuieli, iar bugetarii vor primi în continuare vouchere de vacanţă.

E. V., vineri 07 decembrie 2018 , 16:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Premierul României a anunţat că veteranii de război şi văduvele veteranilor vor primi un ajutor pentru acoperirea unor cheltuieli cu energia termică şi energia electrică. „Ca în fiecare an, veteranii de război şi văduvele veteranilor vor primi un ajutor pentru acoperirea unor cheltuieli cu energia termică şi energia electrică. Am luat decizia să majorăm acest ajutor astfel încât să ajungă la 400 de lei. Banii vor fi distribuiţi odată cu pensia din luna decembrie", a anunţat premierul în debutul şedinţei de guvern. 

De asemenea, Viorica Dăncilă a mai spus că voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 lei vor fi acordate angajaţilor din sectorul public şi în următorii doi ani - 2019 şi 2020. „Printr-o decizie pe care o adoptăm astăzi, continuăm o măsură care a contribuit la dezvoltarea turismului românesc. Vom acorda voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei angajaţilor din sistemul public şi în următorii doi ani, 2019 şi 2020. Vorbim de o măsură apreciată şi de către români. Peste 1.200.000 de persoane au primit vouchere de vacanţă în acest an, pe care le-au utilizat în unităţi de cazare în România", a precizat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. Ea a subliniat că acordarea acestor vouchere a dus la o creştere cu peste 5% a numărului de turişti până în luna septembrie. „Acest fapt a dus la o creştere cu peste 5% a numărului de turişti din ţara noastră, până în luna septembrie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. De asemenea, faţă de anul trecut, se înregistrează o creştere cu 10% a solicitărilor de autorizaţii pentru unităţile de cazare din România", a adăugat Dăncilă, citată de Agerpres.

Dăncilă a adăugat că o altă măsură care va fi aprobată de Executiv vizează alocarea către comunităţile locale a sumelor necesare „pentru susţinerea centrelor în care sunt îngrijiţi copiii aflaţi în sistemul de protecţie socială şi persoanele cu dizabilităţi"

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si