Veşti minunate în România pentru femeile care vor să rămână însărcinate: fertilizare in vitro în sistem „sharing”! Specialistul îţi spune totul despre această procedură!

Fertilizare in vitro în sistem „sharing”! Specialistul îţi spune totul despre această procedură!

Author: G.C. marți 20 august 2019 , 12:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Doctorul Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrică-ginecologie, specializat în tratamentul infertilității, intenționează să pună în aplicare, în România, un concept revoluționar de fertilizare in vitro, cel de „împărțire de ovocite”. Acesta va permite ca un număr mai mare de femei să beneficieze de procedura de fertilizare, iar rata de succes să fie superioară, întrucât se folosesc celule proaspete, și nu congelate.

Procedura este absolut nouă în țara noastră, dar se practică de ceva timp în alte țări europene. Medicul a descris totul într-un interviu exclusiv pentru kfetele.ro

Reporter: În ce constă acest concept, de fertilizare in vitro în sistem „sharing”?

R.D.: Pentru că se practică deja în multe țări din Europa, mai cu seamă în Anglia, m-am gândit că îl pot aplica și la noi, în deplinul beneficiu al familiilor care nu pot avea copii pe cale naturală, dar și celor cu o situație financiară precară.
În mod concret, femeile cu o vârstă de sub 30-32 de ani care au nevoie de fertilizare in vitro din motive de patologie tubară, masculină sau uterină, dar care au rezerva ovariană normală, pot veni la clinică să facă procedura de fertilizare in vitro (FIV) gratuit, dacă cedează jumătate din ovocitele lor altei paciente, care are

nevoie de donare. Femeile care au nevoie de donare sunt femeile aflate la menopauză precoce sau la menopauză prin vârstă naturală, cele care nu produc ovarian celule bune și atunci au nevoie să-i fie oferite de către altă persoană. Un alt mare beneficiu al acestui concept, de “sharing”, este acela că pentru donare se folosesc celule proaspete, și nu congelate, cu rata maximă de sarcină.

Citește mai multe detalii pe kfetele.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si