Vesti proaste de la Institutul de Statistica. Inflatia a crescut din nou
Economie

Vesti proaste de la Institutul de Statistica. Inflatia a crescut din nou

I. I.
13 mar 2018

Inflatia bate record dupa record. Si toate sunt negative! Preturile au urcat si in februarie, iar previziunile sunt sumbre! mai mult, Institutul de Statistica da peste cap informatiile privind majorarea veniturilor! Salariul mediu net pe economie a crescut cu numai 20 de lei in ianuarie fata de noiembrie anul trecut.

Priviti bine aceste cifre! Reprezinta cel mai ridicat nivel al inflatiei din 2013 si pana acum. Scumpiri pe linie la alimente, produse si servicii! Dar, stati. Uitam un aspect important…

CALIN POPESCU TARICEANU, PRESEDINTELE SENATULUI: Avand in vedere ca majorarile salariale au fost foarte mari anul trecut, inflatia nu are cum sa anuleze aceste majorari!

Totusi, cifrele arata altceva.

Salariul mediu brut a crescut in ianuarie fata de noiembrie cu peste 700 de lei. Dar priviti diferenta la valoarea neta, aflati ce primesc salariatii in mana. Numai 20 de lei in plus! O valoare spulberata de rata inflatiei.

CRISTIAN SEIDLER, DEPUTAT USR: Asa se intampla cand nu ai impact bugetar, nu stii sa faci un calcul, nu ai previziuni.

In timp ce Institutul de Statistica publica aceste date, parlamentarii luau loc la aceeasi masa cu reprezentantii FMI.

DAN VALCEANU, DEPUTAT PNL: PSD spune Fondului Monetar International cat de bine stam noi cu inflatia si cum suntem sub media europeana.

E drept, scumpiri se inregistreaza si in alte tari, doar ca la noi se simt mult mai puternic. Parlamentarii si guvernantii uita de cei 7,7 milioane de romani care traiesc la limita subzistentei, conform Eurostat.

Ne oprim in Necsesti, Teleorman, cea mai saraca localitate din Romania. Daca unii dintre oamenii de aici n-ar avea animale prin curte, ar muri probabil de foame.

E o sursa de venit sau doar ce consumati dumneavoastra? Ce consumam noi… Ce consumam, de pe azi, pe maine!

Nici pensionarii nu o duc mai bine, in ciuda faptului ca cei de la Guvern se lauda cu majorari si la aceste capitol!

Cat aveti pensia? 5… 500 de lei? Da. Si pe ce se duc banii? Pe ce se duc? Medicamentele, ca sunt scumpe!

Din pensie cat dati pe mancare? Pai, dau, mai mult de jumatate dau! Restul la lumina, avem butelie…

Revenim in Parlament, unde seful comisiei de buget finante din Camera Deputatilor da vina pe declaratiile alarmiste venite dinspre Banca Nationala!

Marius Constantin Budai, deputat PSD: Am discutat cu cei din mediul privat. Au primit un semnal de alarma: BAI, nu mai asteptam aprilie, mai, majoram de acum!

Singura veste buna este ca inflatia ar trebuia sa scada in a doua jumatate a anului. Insa unii specialisti prevad alte scumpiri pentru martie si aprilie!
 

viewscnt

Urmareste-ne pe Facebook