Vești proaste din partea Guvernului! Din păcate, alocațiile vor avea de suferit! Cât vor încasa lunar familiile cu copii în 2019

În ciuda anunțurilor repetate ale Guvernului, făcute cu surle și trâmbițe încă din primăvara lui 2017, potrivit cărora alocațiile pentru copii se vor mări, acest lucru a rămas, deocamdată, doar la stadiul de proiect. Alocațiile au rămas tot 200 de lei pentru copiii sub 2 ani, respectiv 84 de lei pe lună pentru copiii între 2 și 18 ani.

Author: G.S. duminică 10 februarie 2019 , 10:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii, s-a spulberat și ea, proiectul cu pricina fiind respins de Senat. Cu toate acestea, șanse pentru ca alocațiile să fie totuși mărite ar mai exista.

Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede, în termini clari, că alocatia se va majora anual cu 100% din rata medie anuală a inflației.

„O primă măsură necesară este ajustarea valorii alocației cu indicele anual de inflație pentru a menține suma la aceeași valoare de piață, cu alte cuvinte să nu scadă”, se specifică în textul în care se expun motivele care susțin propunerea legislativă.

Citeste mai multe AICI

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si