Chiar dacă ziua de Sfântul Andrei și cea de 1 Decembrie sunt zile libere legale, anul acesta ambele vor fi în weekend, sâmbătă, respectiv duminică. Este motiv de bucurie doar pentru cei care lucrează și în weekend, căci ei da, vor primi zile libere.

Citeste si: VIDEO| Mini-vacanța s-a terminat pentru cei peste 200.000 de turiști sosiți pe litoralul românesc

Potrivit legii, angajatorii care nu acordă aceste două zile libere, chiar și în weekend, riscă amenzi între 5000 și 10 000 de lei. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pentru cei care lucrează în locuri unde activitatea nu poate fi întreruptă, angajatorii trebuie să le asigure angajaților compensarea cu timp liber sau spor la salariu. Suma nu trebuie să fie mai mică de 100% din salariul de bază pentru munca prestată în timpul programului. De asemenea, angajatorii care nu vor acorda aceste compensații vor primi amenzi, scrie spynews.ro.

Citeste si: VIDEO| Minivacanța începe cu aglomerație spre mare și spre munte

Vă reamintim că până la finalul anului 2019, românii vor mai avea parte de două zile libere: 25 și 26 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si