Vesti proaste pentru romanii din Anglia: Vor avea nevoie de documente speciale pentru a ramane in Regat

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a anuntat ca cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene vor avea nevoie de documente speciale pentru a avea dreptul de a ramane pe teritoriul Regatului Unit. Masura ar afecta 3,2 milioane de cetateni din UE, potrivit datelor oficiale ale ministerului de Interne.

Editor: Alexandra Chiric Author: A.S. marți 06 decembrie 2016 , 13:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Potrivit BBC News, Amber Rudd a facut declaratia in fata membrilor Camerei Comunelor, unde a explicat ce va presupune iesirea din UE pentru unii dintre strainii stabiliti in Marea Britanie.
Ministrul a fost intrebat de opozitia laburista cum va fi posibil ca angajatorii si proprietarii apartamentelor inchiriate sa faca distinctia intre strainii care au dreptul de a locui si de a munci in Marea Britanie si cei care au
ajuns in Regat dupa intrarea in vigoare a restrictiilor ce ar interveni dupa Brexit.
"Va fi nevoie de unele documente, intr-o forma sau alta", a raspuns oficialul britanic.
Rudd a precizat ca va fi nevoie de o "abordare treptata" a acestei probleme, astfel incat Guvernul sa poata folosi "toate avantajele tehnologice de care dispunem pentru ca toate formele de imigratie sa fie gestionate cu atentie".
Ministrul pentru Migratie, Robert Goodwill, a spus ca "in acest stadiu nu este nevoie de documente in plus". Cu toate acestea, el a refuzat insa sa raspunda direct la afirmatia unui parlamentar liberal-democrat cum ca remiterea de documente speciale pentru cetatenii UE din Marea Britanie ar putea costa 100 de milioane de lire pe an si ar presupune implicarea a 3.000
de functionari.

Potrivit BBC News, Amber Rudd a facut declaratia in fata membrilor Camerei Comunelor, unde a explicat ce va presupune iesirea din UE pentru unii dintre strainii stabiliti in Marea Britanie. 
Ministrul a fost intrebat de opozitia laburista cum va fi posibil ca angajatorii si proprietarii apartamentelor inchiriate sa faca distinctia intre strainii care au dreptul de a locui si de a munci in Marea Britanie si cei care au ajuns in Regat dupa intrarea in vigoare a restrictiilor ce ar interveni dupa Brexit.

"Va fi nevoie de unele documente, intr-o forma sau alta", a raspuns oficialul britanic. 
Rudd a precizat ca va fi nevoie de o "abordare treptata" a acestei probleme, astfel incat Guvernul sa poata folosi" toate avantajele tehnologice de care dispunem pentru ca toate formele de imigratie sa fie gestionate cu atentie".

Ministrul pentru Migratie, Robert Goodwill, a spus ca "in acest stadiu nu este nevoie de documente in plus". Cu toate acestea, el a refuzat insa sa raspunda direct la afirmatia unui parlamentar liberal-democrat cum ca remiterea de documente speciale pentru cetatenii UE din Marea Britanie ar putea costa 100 de milioane de lire pe an si ar presupune implicarea a 3.000 de functionari.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si