Vești spectaculoase de la meteorologi! Prognoza meteo pentru zilele următoare s-a schimbat radical. Iată la ce să ne așteptăm

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru zilele următoare.

Author: M. P. miercuri 13 februarie 2019 , 11:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Specialiștii anunță că vremea va fi schimbătoare, cu treceri de la valori termice maxime de 10-12 grade la temperaturi de cel mult 3-4 grade Celsius.

Cum va fi vremea în Banat

În Banat, în prima zi de prognoză, vremea va fi caldă pentru această dată, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade şi a minimelor de 2 grade. În următoarele trei zile se va răci, astfel că media regională a maximelor termice va ajunge în jurul valorii de 4 grade, iar a minimelor va fi între -5 şi -4 grade. În intervalul următor, până în jurul datei de 20 februarie, valorile termice vor creşte treptat cu aproximativ 6- 7 grade cele diurne şi cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variaţii semnificative.

În primele două zile vor fi precipitaţii pe arii extinse şi, în general, moderate cantitativ, apoi vremea se va ameliora, iar precipitaţiile îşi vor mai face apariţia doar trecător şi pe suprafeţe mici.

Citeste si: Accident mortal în această noapte! O femeie a fost lovită din plin de un șofer!

Cum va fi vremea în Crișana

În Crişana, media regională a maximelor termice va fi în scădere de la 8 grade, în prima zi, până, în jurul valorii de 2 grade în data de 13 februarie. Ulterior, se va încălzi uşor şi treptat, astfel că, în 20 şi în 21 februarie, maximele termice vor atinge, în medie, 9- 10 grade. În următoarele trei zile se va răci uşor, cu aproximativ 2 grade. Nopţile vor deveni reci, iar în intervalul 13- 21 februarie media temperaturilor minime va fi sub pragul de îngheţ. Cele mai reci dimineţi vor fi cele de 13 şi 14 februarie, când minimele vor fi, în medie, de la -5 la -4 grade. Vor fi precipitaţii moderate cantitativ şi pe arii extinse în primele două zile, apoi vor fi slabe şi se vor semnala, cel mai probabil, în jurul datei de 14 februarie şi după 20 februarie.

Citeste si: Poliția face apel către populație! Cine îi recunoaște pe acești tineri să sune de urgență la 112

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va fi caldă în prima zi, când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 11 grade. În următoarele două zile se va răci accentuat, iar valorile termice maxime se vor situa, în medie regională, în jurul a zero grade. Va urma o încălzire, astfel că în data de 20 februarie media maximelor termice va ajunge până la 7- 8 grade. În ultimele zile de prognoză nu vor mai fi variaţii semnificative. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa în general între -9 şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii aproape în fiecare zi, dar pe arii mai extinse şi posibil importante cantitativ în primele două.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, valorile termice maxime vor scădea de la o medie regională de 7 grade, în prima zi, până la 2 grade în data de 2 februarie. Va urma o perioadă cu temperaturi maxime în creştere, care în intervalul 20- 24 februarie vor fi, în medie, de 7- 8 grade. Media temperaturilor minime va avea variaţii în general între -6 şi zero grade. Probabilitatea mai mare de precipitaţii va fi în primele zile de prognoză, când vor fi în general moderate cantitativ, dar şi după data de 20 februarie, când cel mai probabil vor fi slabe.

Citeste si: Vouchere de 750 de lei și de 2.000 de lei pentru români! Cine sunt beneficiarii şi ce condiţii trebuie să îndeplinească- kanald.ro

Citeste si: Jador, cu lacrimi în ochi pe internet! Nici lui nu-i vine să creadă că i se întâmplă una ca asta- wowbiz.ro

Citeste si: Trafic de coșmar în București. Centrul Capitalei, blocat de protestul taximetriștilor

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, vremea va fi cu mult mai caldă decât normal în prima zi de prognoză, cu o medie regională a maximelor termice în jurul a 10 grade, apoi va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea maximelor spre medii în jurul a 2 grade, în data de 16 februarie. Ulterior, maximele vor creşte până spre 8- 9 grade, în medie, în perioada 20- 22 februarie, iar spre sfârşitul intervalului vremea se va răci din nou. Minimele vor creşte spre medii în jurul a 2 grade în noaptea de 12 februarie, apoi vor coborî spre -4 grade, în medie, în noaptea de 14 februarie. Tendinţa va fi, în general, după această dată, spre valori cuprinse între -3 şi -1 grad. Temporar, vor fi precipitaţii mai ales între 11 şi 16 februarie, precum şi după data de 21 februarie.

Cum va fi vremea în Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, când se vor înregistra, în medie regională, valori maxime în jurul a 10 grade, apoi se va răci de la o zi la alta, până spre 3- 4 grade, în perioada 14- 17 februarie. Ulterior, maximele vor creşte până spre medii în jurul a 8 grade în data de 23 februarie, apoi vremea se va răci uşor. În ceea ce priveşte temperaturile minime, creşterea de la începutul intervalului, spre medii în jurul a 5 grade, va fi urmată de o răcire a vremii ce va conduce la înregistrarea, în medie, a -2 grade în data de 19 februarie. După această dată, minimele vor creşte spre valori medii în jurul a 2 grade în intervalul 22- 24 februarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 12 februarie, dar şi în intervalele 14- 18 februarie şi 22- 24 februarie.

Citeste si: Soţ şi soţie, decedați într-un accident produs pe DN 21! Maşina lor s-a izbit de o autoutilitară

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă în prima zi a intervalului, apoi va intra într-un proces de răcire, urmând ca media regională a temperaturilor maxime să coboare spre 4- 5 grade, în intervalul 13- 16 februarie. Apoi, maximele termice vor creşte treptat, spre medii în jurul a 11 grade în intervalul 20- 23 februarie. Spre sfârşitul intervalului vremea se va răci uşor. Minimele vor creşte la începutul intervalului spre valori medii în jurul a 3 grade, apoi vor coborî spre medii în jurul a -4 grade, în 14 februarie. Ulterior, tendinţa mediilor minimelor va fi de creştere uşoara spre -2, chiar zero grade. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11 şi 12 februarie, precum şi în intervalele 14- 17 februarie şi 21- 24 februarie.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, valorile maxime vor coborî de la o medie de 10 grade la începutul intervalului, spre medii de 4- 5 grade în data de 14 februarie. Ulterior acestei date, maximele vor creşte uşor şi treptat, urmând ca, până la sfârşitul intervalului, să se înregistreze, în medie, 11 grade. Minimele vor creşte în primele zile ale intervalului spre medii regionale în jurul a 2 grade, apoi vor coborî spre -6 grade, în 14 februarie. Tendinţa generală, după această dată, va fi de creştere, până la o medie de zero grade, iar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în zilele de 11, 12 şi 13 februarie şi, din nou, spre sfârşitul intervalului.

Citeste si: „Cristi a fost cel care m-a încurajat și mi-a spus tot timpul că se va întâmpla, să am încredere și răbdare.” Ce a făcut Cristi Borcea când a aflat că va fi din nou tată!- kfetele.ro

Citeste si: Un bărbat a rămas șocat după descoperirea făcută în podul casei. A pozat totul și a arătat peste ce a putut să dea- radioimpuls.ro

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si