Vesti URIASE pentru romanii cu credite la Prima Casa. Cei care nu isi mai permit sa achite ratele primesc AJUTOR

Veste buna pentru romanii care nu isi mai pot plati ratele la banci prin programul Prima Casa.

M. P., luni 28 mai 2018 , 17:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aceasta initiativa vine in urma cresterii semnificative in ultimele luni a indicelui ROBOR. Deputatul Daniel Zamfir a depus la Senat un proiect prin care romanii aflati in situatia in care nu isi mai pot plati ratele sa poata apela la darea in plata.

Parlamentarul vrea ca imobilele luate prin programul "Prima Casa" sa poata fi date inapoi daca oamenii nu mai pot plati ratele, in conditiile in care ROBOR a crescut semnificativ in ultimele luni.

Deputatul sustine in expunerea de motive ca ROBOR a crescut atât de mult incât si clientii bancilor cu credite in lei se vad foarte afectati de aceste evolutii ale indicelui si este nevoie ca si cei care au cumparat case prin Prima Casa sa le poata da inapoi bancilor daca vad ca nu le mai pot plati.

„Sunt peste 230 de mii de contacte, debitorii care din cauza ROBOR care a crescut. Ce facem in situatia in care un debitor nu mai poate plati? Pierde casa si va fi urmarit si de ANAF pentru garantie. Dobânda e de 18 la suta. Deci va fi in situatia mai dificila decât in conditii normale. Daca dare in plata a avut ca si consecinta reechilibrarea unui contract, de ce nu s-ar aplica si la Prima Casa?”, a declarat Zamfir la un post tv.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si