Intrebat vineri, la iesirea de la Parchetul General, unde a fost citat in dosarul violentelor din 10 august, daca actiunea Jandarmeriei a fost justificata, viceprimarul Aurelian Badulescu a sustinut ca jandarmii nu au gresit.

"Din punctul meu de vedere, nu s-a gresit din partea Jandarmeriei Romane. Din punctul meu de vedere, am avut de a face cu o dezordine publica provocata, de batai de strada de tip Belfast care, avand in vedere actiunea si modul in care acestea s-au desfasurat, adica pe interiorul strazilor, pentru ca ati observat ca piata la un moment dat

a ramas libera, au scapat din mana pentru ca violenta era aproape de neimaginat ”, a sustinut Badulescu.

Intrebat daca, in conditiile in care sute de persoane nevinovate au depus plangeri in care acuza agresiuni din partea fortelor de ordine, considera ca interventia jandarmilor a fost una corecta, Badulescu a raspuns afirmativ: "Dumneavoastra m-ati intrebat ce cred eu. Eu v-am spus ce cred eu. In opinia mea, jandarmii au procedat atat cat au putut pentru a restabili ordinea de drept pentru acel moment. Ca au excedat... Daca respectivele pesoane au vreo vatamare si vor demonstra chestiunea asta, atunci lucurrile se vor... ”, a mai spus viceprimarul Capitalei.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

El a precizat ca are calitatea de martor in dosarul instrumentat de procurori si ca a pus la dispozitia anchtatorilor documente privind organziarea mitingului.

Intrebat de ce s-a pus problema evacuarii pietei si care au fost informatiile care au stat la baza deciziei, Badulescu a spus ca nu a avut acces la astfel de informatii. "Acelea au fost decizii de ordin operativ la care eu nu am avut acces, pentru ca nu aveam de ce sa am acces la acele decizii”, a spus el, explicand ca la momentul la care a fost lata decizia el

se afla la depoul din spatele Guvernului sa vada "daca sunt manipulantii de la tramvai in regula”

Intrebat de la cine primea informatiile in baza carora a luat deciziile, Aurelian Badulescu a raspuns: "De la cine primiti si dumneavoastra, de la Facebook(...) Daca va referiti la deciziile administrative referitoare la modul in care trebia sa opresc eu tramvaiul, le luam in functie de ceea ce ne comunica politia locala ca avea pe traseu, adica ca grupuri de participanti vin pe anumite artere.. si opream tramvaiul”.

Totodata, intrebat cum le raspunde celor care spun ca la mitingul organziat de PSD au fost aduse in piata zeci de toalete ecologice, iar la mitigul din 10 august nu a fost adusa niciuna, viceprimarul a raspuns: "Legea 60 spune ca organizatorul are obigatia. Pai cand a fost Michael Jackson in tara am adus eu, sau organziatorul, Marcel Avram? Aceeasi... Am cerut, dar cui sa-i cer? Cand i-am cerut lui Cioaca, Cioaca nu a mai facut miting si dupa aceea Dide, ce sa vorbesti cu Dide, ca uitati unde v-a adus! Ne-a adus pe toti ca ne certam unii cu altii!”.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

De asemenea, intrebat ce alte atributii a avut, in afara de cele privind circulatia mijloacelor RATB, in seara de 10 augst, viceprimarul a raspuns ironic: "Atributii culinare".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si