Victimele din Colectiv nu cred în ”mâini criminale! Reacție vehementă după apariția unor imagini noi din clubul morții: ”Rușine”

Apariția unei noi înregistrări cu incendiul din Colectiv pare să complice și mai mult lucrurile.

Radu Constantin, sâmbătă 15 iunie 2019 , 23:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Familiile victimelor din Colectiv nu sunt deloc fericite în legătură cu apariția în presă a imaginilor surprinse de camerele de supraveghere în noaptea incendiului. Asta pentru că lucrurile par să se complice și mai mult, în condițiile în care din înregistrări reiese că în Colectiv ar fi putut avea loc o explozie. Existența unei deflagrații complică și mai mult ițele în dosarul de sute de pagini ale cazului Colectiv, într-un proces care pare să nu se mai termine niciodată.

Asociația ”Colectiv Pentru Viitor”, din care fac parte mai multe rude ale victimelor din clubul morții, a postat pe contul de Facebook al organizației respectivul filmuleț, însă acesta este însoțit de un text destul de dur.

”Autoritățile promovează ideea unei mâini criminale”

”Procesul Colectiv nu este nici pe departe finalizat, însă autoritățile publică în presa aservită imaginile morții, promovând din nou ideea unei ”mâini criminale”. Rușine!”, scrie Asociația ”Colectiv Pentru Viitor”.

Citeste si: Terifiant: Ultimele clipe din Clubul Colectiv. Imaginile au fost captate de o cameră din containerul metalic - VIDEO

Ipoteza unei mâini criminale dă peste cap întregul proces, acolo undeautoritățile statului care s-ar putea face vinovate de incendiul din Colectiv ar putea ajunge să plătească zeci milioane de euro familiilor victimelor precum și supraviețuitorilor incendiului. Asta dacă se dovedește că incendiul a fost provocat de neglijența sau de reaua intenție a autorităților. O mână criminală schimbă însă datele problemei, pentru că presupusul autor ar trebui găsit și adus în fața intenței pentru a răspunde în fața victimelor. Acesta este și motivul pentru care astfel de ”surprize” cum a fost publicarea filmulețului nu ajută deloc cursul procesului ci îl complică și mai mult.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si