Victor Ponta cere in instanta revocarea ordinului prin care i s-a retras titlul de doctor

Avocatii lui Victor Ponta au formulat o plângere prealabila pentru anularea ordinului de ministru al Educatiei din 1 august prin care i s-a retras titlul de doctor pe motiv ca teza nu a respectat standardele de etica a cercetarii stiintifice si este copiata din alte lucrari. Plângerea prealabila a ajuns si la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si urmeaza sa fie solutionata de instanta de judecata, anunta surse din minister.

marți 23 august 2016 , 18:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit surselor citate, plângerea prealabila a lui Victor Ponta a fost inregistrata marti la Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) si urmeaza ca instanta de judecata sa stabileasca un termen, informeaza News.ro.

Ministrul Educatiei i-a retras, pe 1 august, lui Victor Ponta titlul de doctor in drept acordat de Universitatea Bucuresti in 15 decembrie 2003.

Potrivit ordinului semnat de ministrul Mircea Dumitru, Directia Generala Invatamânt Superior comunica ordinul atât Institutiei Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat (IOSUD) - Universitatea Bucuresti care il va duce la indeplinire, cât si lui Victor Ponta.

Consiliul General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a transmis Ministerului Educatiei decizia finala din 27 iulie 2016, prin care s-a confirmat ca teza de doctorat elaborata de Victor Ponta nu respecta standardele de etica a cercetarii stiintifice si a propus, in consecinta, retragerea titlului de doctor in drept. Ministrul Educatiei a semnat ordinul de retragere a titlului stiintific conferit lui Victor Ponta de Universitatea Bucuresti in decembrie 2003.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si