Rafael Nadal l-a învins pe Novak Djokovic cu scorul 3-0 la seturi. În primul set scorul a fost 6-0, în cel de al doilea 6-2, iar ultimul 7-5. Toate cele trei seturi s-au jucat în două ore și 40 de minute.

Meciul din finală a durat 2 ore și 40 de minute

Fiind poreclit ”regele zgurii”, Rafael Nadal câștigă pentru a 13-a oară turneul French Open.

Acest meci fiind cel de al 100-lea câștigat de Nadal la Paris. La vârsta de 34 de ani, Rafael Nadal a reușit să îl egaleze pe Roger Federer (39 de ani), numărul 3 în clasamentul ATP, cu cele 20 de titluri de Mare Șlem. Federer nu a participat la Roland Garros anul acesta, deoarece acesta este operat la genunchi.

În ceea ce-l privește pe Novak Djokovic, el rămâne cu 17 titluri de Mare Şlem. Finala pierdută la Roland Garros este prima înfrângere din acest an pentru el și a doua, dacă se ia în considerare descalificarea de la US Open, după ce a lovit involuntară o arbitră.

Rafael Nadal nu a pierdut niciun set pe toată perioada turneului de la Roland Garros

La 34 de ani, Nadal este cel mai vârstnic campion de la Roland Garros, de la conaționalul său Andres Gimeno, în 1972.

Nadal nu a pierdut niciun set anul acesta la Paris. De la prima participare, în 2005, Nadal nu a pierdut decât două meciuri la Roland Garros, în 2000 cu suedezul Robin Soederling, în optimi, şi în 2015, în faţa lui Djokovic, în sferturile de finală. Ibericul a declarat forfait în 2016, înaintea meciului din turul al treilea. Djokovic conduce însă în meciurile directe, cu 29-27.

Sursa: Digi24

 

 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si