Rezultatele publicate vineri dimineaţa au confirmat tendinţa prmelor estimări- o majoritate zdrobitoare a conservatorilor care nu au mai exercitat un asemenea control în Parlamentul britanic de pe vremea lui Margaret Thatcher.

Obţinând victorii în circumscripţii muncitoreşti deţinute de decenii de laburişti, Partidul Conservator (Tories) pot implementa Brexitul, aprobat de aproape 52% dintre britanicii care l-au aprobat în referendumul din 2016 dar care se află în impas.

După numărarea voturilor în 650 de circumscripţii, partidul lui Johnson a obţinut 364 de mandate în Camera Comunelor, faţă de 317 în 2017.

Principala formaţiune din opoziţie, Partidul Laburist (Labour) a obţinut 203 mandate (faţă de 262 în 2017), ceea ce-l plasează pe liderul foarte de stânga Jeremy Corbyn pe picior de plecare de la conducere.

Partidul NaţionalScoţian (SNP) a obţinut 48 de mandate, Partidul Liberal Democrat 11, iar DUP opt.

Citeste si: Tragedie de proporții în estul Germaniei: zeci de victime în urma unei explozii uriașe. Autoritățile au început operațiunile de evacuare

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Poveste cu final tragic pentru un soț care nu reușea să ia legătura cu nevasta lui. Băiețelul mai mare a răspuns la telefon: „Tati, mama doarme...”. Bărbatul a plecat de urgență de la muncă. Ce a găsit acasă…

Citeste si: Vloggerul Selly, prima reacție după ce și-a distrus bolidul de 70.000 de euro

Acest ”nou mandat puternic(...)

dă acestui nou Guvern ocazia să respecte voinţa democratică a poporului britanic”, a subliniat Boris Johnson. El a evocat un ”seism” care redesenează peisajul politic britanic în favoarea conservatorilor.

”ACORD COMERCIAL PROFITABIL”

Sloganul ”Să realizăm Brexitul!”, pe care bombasticul lider cu părul blond şi ciufulit l-a repetat într-una în campanie, i-a atras pe alegătorii sătui de peste trei ani de psihodramă.

Dotat de-acum cu o nouă majoritate parlamentară absolută confortabilă, pe care nu a avut-o până în prezent, el urmează să se ducă la Palatul Buckingham pentru a fi renumit premier de către regina Elizabeth a II-a.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si