VIDEO | 96 de ani de la proclamarea Republicii Turcia

Este zi de sărbătoare naţională pentru Turcia. Se împlinesc 96 de ani de când Mustafa Kemal Ataturk a proclamat Republica, iar decizia istorică este marcată prin ceremonii organizate în întreaga lume, inclusiv la Bucureşti!

Author: D.S. marți 29 octombrie 2019 , 20:34

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mândrie şi o veşnică recunoştinţă pentru eroul care va rămâne în istoria Turciei ca părinte al Republicii moderne simte astăzi poporul turc.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a depus o coroană de flori la mausoleul ridicat în capitala Ankara, în cinstea marelui Mustafa Kemal Ataturk.

Prin tradiţie, aceasta este cea mai grandioasă ceremonie dedicată unei asemenea aniversări- proclamarea Republicii, în 1923, de către Marea Adunare Națională a Turciei.

Evenimente impresionante au fost organizate şi în Bucureşti.

Ca omagiu impresionant, statuia lui Mustafa Kemal Ataturk- amplasată pe Calea Victoriei- a fost acoperită cu coroane de flori depuse de Ambasadorul Republicii Turcia în ţara noastră, E.S. Fusun Aramaz, de către reprezentanţi de seamă ai mediului de afaceri şi ai comunităţii turce din ţara noastră!

Evenimentele organizate pentru a sărbători Ziua Republicii Turcia au continuat, marți seară, cu un concert la Ateneul român.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si