VIDEO - Absențele nemotivate îi vor ustura pe parlamentari la buzunare

Chiulul aleşilor va fi pedepsit mult mai aspru în noua legislatură. Absenţele nemotivate vor fi plătite de parlamentari 10 ori mai mult decât până acum.

Iulian Ciurea, marți 09 februarie 2021 , 19:33

parlamentul romaniei absentele parlamentarilor vor costa
Parlamentarii vor plăti scump dacă mai absentează
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În prezent, absențele nemotivate ale aleșilor sunt sancționate cu un 1% din indemnizația brută, dar proiectul de lege crește procentul la 10% din salariu.

„Din punctul meu de vedere și varianta pe care o să o susțin este ca la fiecare absență să primești această penalizare de 10% din indemnizație”, spune inițiatorul.


Numai că pe unii colegi îi deranjează această propunere.

Absențele nemotivate ale parlamentarilor ar putea deveni foarte scumpe

„Eu am văzut mulți proști la viața mea, iar acesta e unul dintre ei”, spune un parlamentar.

Un alt deputat vorbește de o practică des întâlnită în rândul parlamentarilor, care spun că sunt prezenți la ședințele de studiu individual, miercuri sau joi, deși acestea nu se țin.

„Dar ei de fapt au bilet sau au deja un drum în circumscripția lor parlamentară de unde sunt aleși și lucrează acolo, deci lucrează acolo și primesc bani aici pe o ședință care nu se ține”, spune un parlamentar.

Sunt și aleși care spun că proiectul de lege este exagerat.

Practic, la un calcul simplu, un parlamentar ar pierde peste o mie de lei pentru o absență nemotivată.

Din salariul de 11.000 de lei, ar trebui să plătească o mie o sută.

Anul trecut, în lunile august și septembrie, de când datează ultima raportare a absențelor, cele mai multe chiuluri le-a avut deputatul USR, Tudor Benga, 5 la număr. Îi urmează câțiva colegi de partid, cu câte 3 absențe, printre care ministrul Justiției, Ion Stelian și deputatul Iulian Bulai.Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este... Topul concurenților de la Survivor România 2021. Surprize uriașe pe podium! Cine este cel mai bun si cine este cel mai slab concurent
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu... S-a aflat cine o va înlocui pe Gina Pistol la “Chefi la cuţite”. Ce se întâmplă cu show-ul "Asia Expres"
monitorulcj.ro
În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în... În luna februarie, 50% dintre cazurile COVID-19 s-au înregistrat în Cluj-Napoca și în alte 11 orașe. Care sunt scenariile pentru luna martie?
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si