VIDEO - Accidente în lanț pe centură din cauza ceții și a poleiului

A fost haos pe centura Brașovului. Din cauza ceții și a asfaltului alunecos 23 de mașini au fost implicate în opt accidente și alte câteva tamponări.

Author: Iulian Ciurea miercuri 06 ianuarie 2021 , 13:58

accidente in lant brasov
Au fost accidente în lanț pe ocolitoarea Brașovului din cauza ceței și a poleiului[Sursa foto: YouTube]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În jurul orei șapte haosul s-a dezlănțuit pe ocolitoarea Brașovului. Totul a început cu câteva tamponări ușoare din cauza ceții și a carosabilului alunecos.

Apoi, vreme de câteva zeci de minute, alte opt accidente au avut loc unul după altul, iar patru persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital.

„Un sens de mers de pe ocolitoarea Brașovului este paralizat complet din cauza a 23 de mașini care au fost implicate în 8 accidente și tamponări. Practic, sensul de mers către Drumul Național 13 este complet blocat”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov, Adrian Jătăreanu.

O parte dintre mașinile implicate în caramboluri au fost distruse complet.

Doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie accidentat mortal.

„Am intrat în camionul ăla, în spate, am pagubă totală.

Șoferii spun că s-au produs accidente pe centură din cauza ceții, dar și a carosabilului

Eu eram cu Sandero și am intrat prin alunecare și am intrat în spate. În spatele meu era autocar care a reușit să oprească la un metru de domnul. Dacă nu mă opream eu probabil intra în mine”, spun șoferii implicați

Deși limita de viteză pe aceasta sosea ce inconjoara Brașovul este de 90 de kilometri la oră, șoferii spun că nu ar fi călcat pedala de accelerație prea mult si dau vina pe drumarii care nu ar fi dat cu nimic pe jos pentru a indeparta poleiul

„Nu s-a dat cu nimic, s-a mers destul de încet, doar că prin frânare a devenit săniuș.

Pe jos e gheață, sticlă din cauza poleiului. Am călcat, nu mi-a frânat deloc”, spun șoferii.

Drumarii susțin că au aruncat material antiderapant pe șosele

De cealaltă parte, reprezentanții Direcței Regionale de Drumuri și Poduri Brașov spun că s-ar fi acționat cu material antiderapant încă de la primele ore ale dimineții.

„Noi acționăm aici cu șase autoutilaje cu sare încă de azi dimineață de la ora patru. Într-adevăr, din câte vedeți și dumneavoastră, și în acest moment condițiile sunt destul de rele, e vizibilitate redusă din cauza ceții, iar pe jos, în continuare drumul este ud”, spun drumarii.

In urma acestor accidente, patru persoane au fost ranite usor.Traficul in zona a fost deblocat complet după ce mașinile implicate în carambol au fost mutate pe marginea drumului. Pagubele materiale se ridică la câteva zeci de mii de euro.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si