După ani de luptă împotriva cancerului, actrița Sibilla Barbieri a murit în Elveția, după ce a ales să-și pună capăt durerii și bolii prin sinucidere asistată.

Artista Sibilla Barbieri a ales eutanasia pentru a pune capăt lungii ei boli, după ce i s-a refuzat acest drept în Italia. „Nu are îndeplinite toate condițiile necesare”, au spus medicii italieni vara trecută, conform Corriere.it.

Sibilla Barbieri  a reacționat atunci și a spus: „Am bani să plec, dar cum fac cei care nu au bani?”

Actrița și regizoarea italiană a fost însoțită pe ultimul drum, într-o clinică din Elveția, de fiul ei și de fostul senator radical Marco Perduca.

Citește și: Ce pedeapsă poate primi contabila care s-a aruncat de la etaj și a ucis o femeie? Este acuzată de omor cu intenție indirectă

Actriță, regizoare și scenaristă, Sibilla Barbieri a ales să își autoadministreze medicamentul letal într-o clinică elvețiană după refuzul autorității de sănătate de la Roma de a beneficia de ajutor medical în caz de moarte voluntară.

De ce i s-a refuzat actriței sinuciderea asistată în Italia

La mijlocul lunii septembrie, autoritățile sanitare italiene au explicat că Sibilla Barbieri nu îndeplinește cele patru cerințe stabilite prin decizia Cappato\Dj Fabo a Curții Constituționale pentru a putea avea acces legal la moarte voluntară asistată.

În special, comisia medicală a considerat că femeii îi lipsea cerința dependenței de tratamentul de susținere a vieții.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Este o discriminare foarte gravă între bolnavii de cancer și cei care se regăsesc și în alte condiții non-terminale", a spus regizoaea în ultimul videoclip publicat online înainte de călătoria finală.

"Din acest motiv m-am hotărât să obțin ajutor mergând în Elveția pentru că am cei 10 mii de euro necesari și încă pot merge fizic acolo. Dar toți ceilalți oameni condamnați să moară de o boală cumplită pentru că nu au mijloace, pentru că sunt singuri sau nu au informații, cum vor face asta? Este o altă discriminare gravă pe care statul trebuie să o remedieze”, a mai spus actrița.

Sibilla Barbieri

Sibilla Barbieri, înainte de faza terminală a bolii

[Sursa foto: Twitter]

Cine a fost Sibilla Barbieri

Sibilla Barbieri, născută pe 12 iunie 1964, a fost o persoană multi-talentată, cunoscută pentru rolurile sale de actriță, producător, regizor și scriitoare. Sibilla Barbieri s-a impus în peisajul vibrant al cinematografiei italiene, unde pasiunea ei pentru dramă i-a adus multiple premii.

În 2008 Sibilla Barbieri a fondat o companie de producție, La Siliàn, împreună cu Simona Barbieri, care a realizat reclame, scurtmetraje, documentare și lungmetraje care au primit diverse premii de-a lungul anilor, cel mai recent în 2020 intitulat "Dio salvi regina" pentru care Barbieri a fost și scenarist și actriță.

Sibilla Barbieri, alături de sora sa și o altă prietenă în octombrie 2022

Sibilla Barbieri, alături de sora sa și o altă prietenă în octombrie 2022

[Sursa foto: Instagram]

Vestea morții Sibillei Barbieri a fost făcută publică de Asociația Luca Coscioni luni, 6 noiembrie.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

După refuzul autorităților medicale de la Roma de a-i acorda sprijin pentru moarte voluntară, femeia a plecat în Elveția, unde s-a stins din viață, însoțită de fiul ei Vittorio.

În urmă cu câțíva ani, actrița a primit un diagnostic crunt de la medici, iar în ultima perioadă se afla în faza terminală a unui cancer galopant. 

Ultimul mesaj al actriței Sibilla Barbieri:

Sibilla Barbieri, sinucidere asistată în Elveția

Sibilla Barbieri, sinucidere asistată în Elveția


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si