VIDEO | Adevărul despre tragedia aviatică din Iran, greu de aflat

Continuă controversa pe tema prăbuşirii avionului ucrainean lângă Teheran. În timp ce Canada, Marea Britanie şi Statele Unite spun că aeronava a fost doborâtă cu o rachetă, iranienii neagă vehement. Ei au apelat, de altfel, la ajutor internaţional pentru a analiza cauzele tragediei. În acelaşi timp, ies la iveală dramele celor care îşi aşteptau rudele aflate în avion.

Author: D.S. vineri 10 ianuarie 2020 , 20:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Printre cei 176 de pasageri care şi-au pierdut vieţile în urma tragediei se află şi Roja Azadian. Din cauza unei încurcături cu biletul, soţul ei a rămas pe aeroportul din Teheran.

Mohsen urma să ajungă în Canada cu o altă cursă. Când şi-au luat la revedere, niciunul nu bănuia că va fi pentru ultima dată.

Un alt cuplu destrămat este acesta. Parisa era medic stomatolog şi a urcat în avionul morţii alături de fiica sa, Reera, de numai 9 ani. Tatăl ei le aştepta acasă, în Ontario.

Şi această familie şi-a găsit sfârşitul în tragedia de lângă Teheran. Toţi fuseseră la rude, în vacanţă, şi se îndreptau către casă, în Vancouver.

Şi Masoumeh a pierit în urma prăbuşirii avionului. Ea studia ingineria în Canada şi venise în vacanţă să îşi vadă rudele. Cei care îi aşteptau abia îşi mai pot stăpâni lacrimile.

Citeste si: Iranul respinge categoric teza doborârii zborului PS752 al Ukraine International Airlines cu o rachetă

Tot căsătoriţi recent erau şi Saeed şi Noulifar. Şi ei locuiau tot în Canada, şi veniseră în Iran pentru o scurtă vacanţă. Ultima, din păcate.

Un filmuleţ publicat de toate televiziunile occidentale arată clar cum un obiect strălucitor loveşte o aeronavă. Până acum, autenticitatea imaginilor nu a putut fi verificată, dar clădirile din jur par a fi asemănătoare cu cele din Teheran. Varianta doborârii avionului din greşeală pare a fi prins contur.

Iranul a acceptat ca specialişti din Statele Unite, Franţa, Canada, Ucraina şi Suedia să se alăture anchetei pentru a fi eliminate orice speculaţii.

Citeste si: Klaus Iohannis: Până în prezent, interesele României nu au fost în mod direct afectate de situaţia din Orientul Mijlociu


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si