VIDEO-Adolescent abuzat care a fugit, căutat ore întregi de autorități

Un adolescent de 15 ani a fost căutat ore bune de jandarmi, polițiști și voluntari, după ce a plecat de acasă din cauza că era abuzat în familie.

Author: Iulian Ciurea joi 08 aprilie 2021 , 19:32

Un adolescent care era abuzat, a fugit politia romana
Un adolescent care era abuzat, a fugit
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

El este cel mai isteţ copil din şcoală.

Retras în bancă, mereu cu ochii în cărţi, și însetat de afecțiunea părinților, care-i lipsea cu desăvârșire. Aşa îl descriu colegii şi profesorii pe Laurenţiu, micuţul de 15 ani din comuna Bîrza, Olt, pe care zeci de poliţişti, jandarmi, profesori şi voluntari l-au căutat în această dimineaţă în întreaga comună.

„Am aflat că era persecutat de părinți, îl băteau, muncă, au animale, toată munca din gospodărie el o făcea. Nu avea voie să iasă nici măcar la poartă, să se joace cu ei. Era... efectiv sclav”, spune dirigintele băiatului.

Un adolescent abuzat care a fugit de acasă, salvat de autorități

Băiatul a fugit de acasă ieri dimineata, pentru că nu mai suporta traumele la care era supus. Se simțea abandonat de familie, asa ca a lăsat un bilet sfâşietor, prin care îşi anunţa plecarea.

„În primul rând, îi reproșa lui taică-su, cel vitreg, că pe el nu-l iubește nimeni, la sfarsit de bilet a zis ca a dat de mancare la animale, le-a dat apa, plec, pa”, povestește dirigintele băiatului.

Laurenţiu provine dintr-o familie dezorganizată. În urmă cu câţiva ani, părinţii s-au despărţit, iar mama lui s-a recăsătorit. De atunci, copilul nu avea voie să iasă afară decât atunci când se îngrijea de animale, așa că a decis să strângă bani, ca să poată pleca din comună.

Sătenii- povestiri de groază despre viața adolescentului abuzat

„Prefera să facă temele celorlalți colegi pentru un leu. Pentru un leu!! Ca să nu-și mai facă colegii temele acasă, le făcea el de la școală

El se ducea să cerșească de pe la unul, la altul, sunt mai mulți pe aici, ca să muncească, să-i dea și lui un ban++ Venea și lua temele de la noi, noi îl primeam în casă”, povestesc oamenii.

Mai bine de 12 ore au trecut de la momentul dispariției și până când mama băiețelului a alertat poliția. Fără să înțeleagă prea multe din drama propriului copil, femeia i-a transmis un mesaj fiului.

Acum, Laurențiu a fost dus într-un centru social coordonat de Protecţia Copilului si va rămâne acolo o perioadă, până ce o anchetă socială în casa părinților va stabili dacă băiatul se va mai întoarce sau nu in familie.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si