VIDEO | Aeroportul Henri Coandă, pregătit pentru venirea zăpezilor

Aeroportul Henri Coandă, pregătit pentru venirea zăpezilor!

E.T., duminică 20 octombrie 2019 , 18:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Că iarna nu-i ca vara - aflăm în fiecare an că autorităţile mereu sunt luate pe nepregătite de venirea zăpezii! Conducerea aeroportului din Otopeni promite de pe acum că nu vor mai fi probleme! A şi achiziționat de curând 44 de utilaje noi de deszăpezire și degivrare. Au costat sute de mii de euro și au capacități impresionante - numai să fie folosite când şi cum trebuie.

Întârzieri de zeci de minute au avut cursele aeriene iarna trecută din cauza operaţiunilor anevoioase de degivrare. Anul acesta, conducerea aeroportului promite că nu vor mai fi probleme şi ne prezintă cu mândrie noile achiziţii care ar trebui să rezolve problemele apărute iarna. În hangarul de pe Otopeni, au fost aduse pluguri, freze, perii, suflante, echipamente de disperasare a materialului degivrant si incarcatoare frontale. Utilajele au costat sute de mii de euro, spune conducerea aeroportului - si au fost achizitionate prin licitatie publica. Şi numărul muncitorilor va fi suplimentat in perioada 1 noiembrie 2019 - 30 martie 2020. Doua sute de oameni vor lucra pe tura pentru a se asigura ca aeronavele vor decola in conditii de siguranta. 44 de utilaje au fost achizitionate recent. Au mai fost cumparate 100 de mii de kg de degivrant solid si 100 de mii de degivrant lichid. Toate aceste vor trebui sa asigure conditii optime pentru o suprafata de 582.000 de mp. 

Pistele, caile de rulare, platformele de stationare ale aeronavelor revin in sarcina aeroportului pentru deszapezire, in timp ce degivrarea aeronavelor ţine de fiecare companie aeriana in parte.

Citeste si: Accident rutier GRAV! Sunt șase victime! Desfășurare de forțe!

Citeste si: Florentina a murit de cancer la 25 de ani! Și-a spus povestea în filmulețe postate pe YouTube ”Am stat nediagnosticată 7 ani”

Citeste si: Ce a scris în umă cu puțin timp Viorica Dăncilă pe Facebook. Vei rămâne ȘOCAT!

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si