VIDEO | After school cu bani de la stat. Ce sume vor primi lunar părinții elevilor

Statul vrea sa ajute financiar parintii care-si duc copiii la after school. Astfel, fiecare preșcolar și elev de până în clasa a patra ar urma să beneficieze de un tichet de 400 de lei pe lună, așa cum prevede un nou proiect de lege.

D.S., marți 08 octombrie 2019 , 20:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

After school-ul nu e doar un loc in care sa ne lasam copiii dupa scoala. Aici, micutii isi fac prieteni noi si isi ocupa timpul cu activitati relaxante si educative. Dar un asemenea program le cam goleste buzunarele parintilor. Unii dau si 1.500 de lei lunar.

Acum, autoritatile intentioneaza ca fiecare părinte care își duce copilul la un after school sa aiba parte de ajutor lunar sub forma unui voucher in valoare de 400 de lei. Dacă programul costa mai mult, diferenta de bani va fi suportata de fiecare familie in parte.

Raluca Turcan, deputat PNL: Este unul dintre cele mai eficiente instrumente de micsorare a abandonului scolar.

Citeste si: Hotărâre de Guvern de ultimă oră! Elevii vor primi mai mulți bani

Parintii care au auzit ca statul ar putea da un asemenea ajutor, au fost receptivi la idee. Mai ales ca nu au de facut nimic altceva decat sa completeze si sa depuna o cerere chiar acolo unde vor sa-si lase copiii la after school.

Voucherul acela ar fi o idee buna pentru cei care nu au cu cine să își lase copiii după școală. Voucherele pe care statul le va emite pentru programul after school vor putea fi folosite atat in scolile de stat, cat si in cele private.

Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, trebuie să fie votat de parlamentari si sa fie promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

Citeste si: VIDEO | Profesorul care le-a stins elevilor țigările cu extinctorul își explică gestul

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si