VIDEO-Agenți cu scutiri de la medic pentru patrulare pe timp de ploaie

O anchetă uriaşă a fost declanşată la Poliţia Locală Ploieşti, după ce mai mult de jumătate dintre agenţi sunt scutiți de patrulare pe timp de ploaie.

Author: Iulian Ciurea miercuri 05 mai 2021 , 19:32

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Faceți cunoștință cu Petre Pascal, polițist local în vârstă de 54 de ani.

Și-a început cariera în domeniu la 43 de ani și, spune el, suferă de o serie întreagă de afecțiuni, care s-au extins ca o molimă la multi dintre colegii săi.

„Marea majoritate a colegilor s-au îmbolnăvit de diabet”, spune el.

La fel și Steliana Dumitrescu. E polițist local din 2010. Recunoaște că, odată cu înaintarea în vârstă- nu mai face față sarcinilor.

„După o anumită vârstă, și sănătos să fii, capacitățile fizice scad, nu mai ai aceeași putere fizică, pierzi puterea de concentrare, mă rog, vârsta își spune cuvântul”, explică Steliana.

Însă nici nu s-ar pensiona, pentru că pensia ar fi undeva la 1.000 de lei, iar salariul pe care îl câștigă acum e de 5.300 de lei. Aşa că... a ales sa ramana in campul muncii, dar cu atributii bine selectate de.... un medic!!!

Agenți de la poliția locală, scutiți de patrulare prin ploaie, ninsoare și... noaptea

În total- 60 dintre cei 102 polițiști locali existenți acum în Ploieşti au adus diverse scutiri medicale. 26 nu au voie să patruleze noaptea, unii nu pot lucra pe tura de după-amiază, pentru că suferă de hipertensiune, iar alții nu au voie să lucreze când plouă sau ninge.

Pe lângă afecțiunile bizare, mai există un alt paradox și anume- media de vârstă.

Cei mai mulți dintre poliștiști locali din Ploiești au peste 50 de ani, iar cel mai în etate are 65 de ani. Unii dintre aceștia suferă de hipertensiune, diabet zahar și chiar leucemie.

Deși situația există de ani buni, abia acum a ieșit la iveală, iar ițele par încurcate. Actualul primar din Ploiești l-a demis pe 20 aprilie pe șeful Poliției Locale, pe motive de incompentență.

Iar acum- fostul șef al Poliției Locale care mai stă în preaviz 13 zile, a adus în atenția publică situația scutirilor medicale din instituția pe care a pastorit-o în ultimii 4 ani.

Acesta din urmă bănuiește că a fost victima unui complot.

„Bănuielile mele sunt că dumnealui (n.r. edilul) dorește să numească o persoană agreată”, susține fostul șef al poliției locale.

Agenții scutiți de patrulare prin ploaie vor fi re-evaluați medical

Edilul spune că a trimis fișele medicale ale celor 102 polițiști locali la o comisie de specialitate de la CAS și după ce va primi rezultatele, va face o reîncadrare a tuturor angajaților.

„Ușor, dar sigur o să ajung să nu mai am schimbul 3 (n.r. schimbul de la ora 22.00 p.m. până la 06.00 a.m.) prin Ploiești pentru că toată lumea scoate adeverințe medicale.

Suferi de... ai tensiune oscilantă! Deci nu mai am tensiunea oscilantă de la ora 8 la ora 16 și o ai doar în schimbul 2 și în schimbul 3? Sunt niște lucruri care nu se leagă”, spune edilul.

Locuitorilor li se pare ridicolă situația și spun că foarte rar văd patrule de la poliția locală pe stradă, iar, atunci când totusi apar.. nu intervin!!

Reprezentanții Poliției Locale spun că au depus mai multe amendamente privind modificarea ordonanței care prevede posibilitatea ca polițiștii de ordine publică locală să se poată pensiona anticipat, dar momentan totul s-a blocat în Parlament.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si