Aproape 400 de români s-au întors noaptea trecută, din Marea Britanie, cu 3 aeronave care au aterizat la doar câteva minute distanță. Pentru că nu s-au luat măsuri pentru a evita această situație, directorul operațional al aeroportului a fost suspendat din funcție!

O imagine cât o mie de cuvinte scoate la iveală pericolul de pe aeroportul din Otopeni, în plină pandemie declanşată de un coronavirus care se transmite foarte uşor.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Distanțare socială la controlul vamal... Suntem bine", a scris cu o ironie neagră Mihai Sturzu, pilot la o companie aeriană. Aproape lipiți unii de alții, oamenii au așteptat zeci de minute să fie controlați.

Citeste si: „Recesiune profundă” în 2020. Epidemia de coronavirus afectează economiile mondiale

La câteva ore de la acest incident, directorul aeroportului a venit cu explicaţii.

Aglomeraţia de pe aeroport a stârnit revoltă în mediul online. E o situație de siguranță națională. Suntem în stare de urgență.

Să facă ordine, de aia sunt plătiți, scrie un internaut. ..și un copilaș în acest grup, observă altcineva. Mulți nu poartă măști!

După furtuna pornită pe internet, cei de la aeroport au mai decis să monteze astăzi benzi speciale pentru a împiedica aglomeraţia de la ghisee.

VIDEO | Aglomerație în plină pandemie
VIDEO | Aglomerație în plină pandemie

Citeste si: Panică în spitale. Încă o asistentă de la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost infectată cu coronavirus

S-a stabilit şi ca, în cazul în care sosesc 2 avioane în același timp, pasagerii să intre prin zone diferite. De asemenea, dacă sunt mai multe curse aterizate, atunci debarcarea se va face consecutiv. Dar... nu este singura problemă de la Otopeni.

Ceilalți angajați care au intrat în contact cu acest bărbat au intrat deja în autoizolare, iar ancheta trebuie să scoată la iveală dacă sunt și pasageri în pericol.

Situaţii periculoase vedem, însă, şi în multe mijloace de transport în comun sau în autobuzele care îi transportă pe muncitori la diferite fabrici. S-a întâmplat la Dej.

Citeste si: Situația e îngrijorătoare. Jumătate de milion de contracte de muncă suspendate. Violeta Alexandru prevede un scenariu sumbru

Conform ordonanței militare numărul 3, circulația grupurilor mai mari de 3 persoane era interzisă. Ultima decizie prevede, însă, că această regulă se referă strict la pietoni. Transportatorii nu mai sunt limitați în legătură cu numărul de călători.

Dincolo de regula distanţării sociale, sunt, însă, şi normele care trebuie respectate ca să ne protejăm, cum ar fi, pentru această situaţie, purtarea măştilor şi a mănuşilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si