VIDEO| Agricultorii au început să vândă verdețuri și legume pe internet

Agricultorii încearcă să supraviețuiască așa cum pot acestei crize fără precedent prin care trece omenirea. Cum restaurantele s-au închis și comenzi nu mai sunt, oamenii au început să vândă verdețuri și legume pe internet.

R.B., miercuri 01 aprilie 2020 , 19:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Schimbarea este susținută și de Ministerul Agriculturii, care a venit în sprijinul micilor producători, dezvoltând un portal online prin care fermierii pot să-și promoveze și să-și vândă produsele. Clienții sunt încurajați să plătească cu cardul.

Ilie Dumitru cultivă legume de-o viață în Comana , județul Giurgiu, dar niciodată nu s-a mai confruntat cu o asemenea criză. Dacă înainte vindea verdețurile mai mult către restaurante, acum, în plină pandemie, cererile au dispărut brusc, așa că a fost nevoit să caute soluții salvatoare. Speranța a răsărit pe internet. Agricultorul și-a făcut un cont pe noua platformă a Ministerului, unde își promovează produsele, iar comenzile încep să apară.

Citeste si: Ministrul Sănătății, în vizită în Arad. „E o transmitere comunitară extinsă”

Un snop de ceapă verde se vinde cu 10 lei. În schimb, în en-gros, agricultorul ieșea în pierdere, pentru că trebuia să scadă mult din preț.

După ce marfa este așezată în lădițe, ea este încărcată în mașină și pregătită de livrare, de care se ocupă chiar micii producători. Înainte de a pleca la durm ei trebuie să completeze o cerere pe proprie răspundere, unde vor bifa comercializarea produselor agroalimentare. Odată ajunși la clineți, aceștia lasă marfa fie la poartă, fie la ușă, pentru a limita pe cât posibil contactul cu clientul.

Citeste si: Declarație pe proprie răspundere: Cum se completează corect. Greșeala pe care toți oamenii o fac!

Tot pe palatforma Ministerului s-a înscris și Marian Berceanu , un agricultor din comuna Copăceni. În solar are aproape 8000 de salate pe care dacă nu le vinde, în cel mult două săptămâni, le va da la animale.

Salatele comandate de la Marian pot fi plătite prin transfer bancar.

Până acum, pe platforma Ministerului sunt înscriși 150 de producători, iar produsele scoase la vânzare sunt momentan doar cele de sezon.

Citeste si: Dezvăluirile cutremurătoare ale unei femei însărcinate din Suceava: „Ni s-a sugerat să naștem acasă”

Alți producători au început să livreze coșuri săptămânale. Un astfel de coș poate porni de la 45 de lei, conținând ridichi roșii , castraveți, salată, cepă verde, spanac și pătrunjel sau poate trece de 100 de lei, dacă este pentru ofamilie de 3 sau 4 persoane.

Pentru a evita orice fel de contact, producătorii încurajează plata prin transfer bancar sau Revolut.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si