În opinia lui Florin Călinescu, o bună parte din vina pentru cum arată acum societatea românească o poartă politicienii, care au promovat în fruntea instituțiilor oameni neprofesioniști, pe alte criterii decât cel al competenței. 

Și cazul „Caracal”, și cazul „Săpoca” arată unde se poate ajunge când locul profesioniștilor este luat de rude și protejați ai partidelor. 

UPDATE. Principalele declarații ale lui Florin Călinescu:

Povestea cu Caracalul să o lăsăm pe seama timpului. Parca toți anchetatorii stau la mila lui Gheorghe Dincă, sunt la bunul său plac. Sunt și oameni care suferă în tăcere, inclusiv polițiști, în subordinea unui impostor pus de partid. 

Până la șeful de post, totul este numit pe linie de partid. Soluția este să demilitarizezi total MAI. Un minister puternic, numeros, profesionist și remunerat cum trebuie, asta ar trebui.  

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”- wowbiz.ro

De 2-3 ani, iar au ieșit în față clanurile.

Trebuie schimbată toată clasa politică: și Putere, și Opoziție. L-aș pune pe Traian Berbeceanu în locul necesar pentru a reorganiza poliția, pe criterii de profesionalism. 

Statul, Guvernul și miniștrii au creat o psihoză după cazul Caracal.

ONG-urile sunt libere să se înființeze și să facă ce vor ele.

Inclusiv să ia legătura cu Gheorghe Dincă. Orice criminal trebuie tratat civilizat. Dar trebuie oameni pricepuți să se ocupe de asta.

E dincolo de orice thriller ce se întâmplă la Săpoca. De 30 de ani însă, oamenii politici și-au pus oamenii în fruntea ministerelor. Demisie anunțate de ministrul Sănătății nu rezolvă mare lucru. Premierul trebuie să își dea demisie, ministru Sănătății trebuie să își dea demisia, dar nici asta nu rezolva mai nimic.

Am intrat în politică pentru că nu am date că partidele actuale nu pot schimba lucrurile din rădăcină. Avem câțiva prieteni care ne ajută. Suntem un anti-Sistem. Participăm la alegerile parlamentare și locale de anul viitor. 

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, a mărturisit că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Gheorghe Dincă, în vârstă de 66 de ani, este un presupus criminal în serie român. Bărbatul din Caracal a ajuns în atenția publicului la sfârșitul lunii iulie 2019, după ce Alexandra Măceșanu, o fată de 15 ani, a sunat la serviciul de urgență 112 spunând că a fost răpită și violată de Dincă, după ce a fost luată la ocazie de acesta.

Citeste si: Tavi Colen, mărturisiri despre trădarea din trupa Talisman. Artistul nu îl poate uita Alin Oprea. „Trădarea de la un frate nu se uită ușor. Mi-a luat absolut toată viața mea de artist.”- kfetele.ro

Citeste si: Jennifer Lopez și Ben Affleck s-au despărțit? Cum a apărut artista la premiera filmului- radioimpuls.ro

În timpul anchetei a ieșit la iveală faptul că este suspectat de comiterea unei alte răpiri, iar autoritățile române cercetează alte posibile crime. Dincă ducea o viață în aparență retrasă, trăind separat de propria familie și practicând mecanica auto, taximetria neautorizată, precum și diverse munci necalificate ziliere. S-a descoperit prin urma testelor ADN că rămășițele arse de Gheorghe Dincă sunt ale Alexandrei. În următoarele zile se cercetează moartea Luizei, fata în vârstă de 18 ani.

Gheorghe Dincă este suspectat cum că ar face parte dintr-o bandă de proxeneți și traficanți de persoane, el aparent ocupându-se cu nelegiurile acestea de mai multă vreme.

Nu ratați Ediția specială Știrile Kanal D, astăzi, începând cu ora 16.15.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si