VIDEO -Anchetă penală după moartea inginerului vaccinat cu AstraZeneca

Procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul inginerului din Gorj care a murit la o zi după ce a fost vaccinat cu Astrazeneca.

Iulian Ciurea, luni 15 martie 2021 , 19:10

Anchetă penală după moartea inginerului vaccinat cu AstraZeneca
Anchetă penală după moartea inginerului vaccinat cu AstraZeneca
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

La două săptămâni de la moartea inginerului, procurorii recunosc totuşi că ar exista indicii despre o legătură între decesul acestuia şi vaccinarea cu astrazeneca. Aşa că investighează acum această tragedie sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Nu a fost nimeni deocamdată pus sub acuzare, dar achetatorii caută probe. Între timp, mii de români îşi anulează programările pentru vaccinarea cu serul britanic. O situaţie specială este reprezentată de cei care au făcut deja prima doză, iar acum sunt nehotărâţi sau vor să renunţe la rapel.

Irlanda este ultima ţară care a suspendat vaccinarea cu Astrazeneca, deşi oficialii de la Dublin recunosc că decizia se bazează pe datele culese din ţările scandinave.

Anchetă penală a procurorilor după vaccinare

În Italia, regiunea Piemont a luat o decizie similară, după moartea unui profesor la o zi de la vaccinare. Dascălul a murit ieri, dar autorităţile din peninsulă au suspendat doar imunizarea cu lotul din care făcea parte serul cu care a fost vaccinată persoana respectivă. La Bucureşti, deciziile întârzie. Ministerul sănătăţii nu spune dacă va fi suspendată vaccinarea cu lotul pus în izolare de italieni.

Olanda a anunţat şi ea că a pus în aşteptare vaccinarea cu serul britanic, dar, în România, autorităţile încearcă să spulbere orice frică a oamenilor de a se imuniza.

Până la o decizie oficială la nivel european, românii încearcă să se vaccineze, dar ocolesc serul britanic, chiar dacă asta înseamnă să facă deplasări lungi prin ţară. Din Bucureşti, Emilian pleacă în nordul Moldovei pentru a se imuniza.

Sunt 2000 de kilometri pe care îi face în total pentru acest lucru.

Moartea inginerului după vaccinare sperie oamenii

Datele arată că, în doar două zile, peste 20 de mii de români şi-au anulat programarea la vaccinare. Cifra este în creştere din cauza informaţiilor venite din ţările care au luat decizia suspendării procesului de vaccinare cu serul britanic. Totuşi, oficialii de la Londra spun că este vorba doar despre o răzbunare a europenilor pentru decizia Marii Britanii de a se retrage din Uniunea Europeană şi că serul dezvoltat de ei

este extrem de sigur. La Bruxelles, se aşteaptă o opinie autorizată.

Până atunci, lista ţărilor care renunţă la vaccinarea cu astrazeneca este tot mai lungă. Pe lângă Irlanda, Olanda, Danemarca, Norvegia, Bulgaria şi Islanda au suspendat imunizarea cu acest tip de vaccin, iar alte ţări au renunţat doar la unele loturi raportate ca având probleme. Pe de altă parte, europenii se uită tot mai des către Moscova, ca o soluţie de a compensa numărul de vaccinuri.

Italia, Spania, Franţa şi Germania s-au arătat dispuse să producă Sputnik 5, serul produs de cercetătorii ruşi.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția... A izbucnit în lacrimi după ce a aflat votul publicului. Cine a părăsit competiția Survivor România 2021? Eliminare neașteptată!
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si