VIDEO | Aplicația STB care ar trebui să ne arate cand vin autobuzele si tramvaiele dă rateuri

In timp ce Clujul da ora exacta in ceea ce priveste digitalizarea serviciilor publice, Bucurestiul este la nivelul clasei pregatitoare. Adica incearca, dar nu-i iese.

D.S., miercuri 26 iunie 2019 , 20:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E si exemplul unei aplicatii care ar trebui sa arate cand vine autobuzul, troleul sau tramvaiul, care a esuat inca de la lansare. Desi functioneaza de 3 luni, aplicatia arata orice, numai situatia reala nu.

Conceputa sa ajute calatorii, aplicatia este mandria celor de la Societatea de Transport Bucuresti.

Andrei Creci, director STB: Iti arata in cateva secunde traseul cel mai optim si cred ca iti da 2 sau 3 posibilitati! Iti arata chiar si cati zeci de metri ai de parcurs pe jos pana la primul mijloc de transport in comun!

Citeste si: Ce mijloace de transport în comun nu vor mai circula până în toamnă

Ideea e laudata si de turisti. Numai ca, in realitate, aplicatia ofera informatii gresite.

Facem si noi un experiment sa verificam corectitudinea informatiilor.

Andreea Gurban, reporter Știrile Kanal D: Suntem la statia Pod Eroilor si vrem sa ajungem la statia Piata Romana de pe Bulevardul Magheru. Conform aplicatiei Stb Info, autobuzul 226 pe care am fi vrut noi sa il luam, ar fi trebuit sa ajunga aici de un minut. Inca asteptam!

Cu o intarziere de 4 minute, ne urcam in autobuz si avem de parcurs 5 statii: Berzei, Constantin Cristescu, Cismigiu, Bdul. Nicolae Balcescu si Piata Romana.

Andreea Gurban: 13 minute era timpul estimate pe aplicatie. Cele 5 statii de parcurs intre Pod Eroilor si Piata Romana. In realitate, noi am facut 20 de minute!

Aplicatia e departe de ceea ce s-a vrut la lansare, iar autoritatile asteapta si comentariile utilizatorilor pentru a imbunatati aceste servicii.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si