„Argentina a luat foc după tăierile bugetare ale președintelui Javier Milei. Zeci de mii de oameni au ieșit pe străzi chiar în timp ce parlamentarii discutau despre cheltuirea banilor publici. Educația va fi unul dintre domeniile lovite de austeritatea bugetară impusă de șeful statului”, a spus Christian Sabbagh.

Polițiștii au încercat să stăpânească masele revoltate cu gloanțe de cauciuc, gaze lacrimogene și tunuri de apă.

La șase luni de la începerea mandatului, președintele Javier Milei vrea să impună condiții draconice, inclusiv să declare un an de urgență economică. Acest lucru va lovi dur în sistemul universitar de stat, care are alocată aceeași sumă că anul trecut, în condițiile în care inflația a fost de 80%. Zeci de manifestanți, inclusiv cinci parlamentari care au fost gazați, au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

În tot acest timp, în Parlament era supus la vot pachetul legislativ care reduce drastic cheltuielile bugetare din Argentina. Președintele, cunoscut pentru limbajul său mai colorat, cere restabilire ordini.

Citește și: Cu prețul vieții, un tată și-a salvat fiica, după ce blocul în care locuiau s-a prăbușit. Mai multe persoane au murit, în urma alunecărilor de teren


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si