Într-un cătun din Hunedoara, doi bătrâni își țin de urât unul altuia, după ce au rămas singuri în tot satul. Sunt gata să ne împărtășească povestea vieții trăite între dealuri.

Oameni uitați de oameni 

Suntem în Hunedoara, județul cu cele mai multe „sate fantomă” și locuri ascunse de civilizaţie, ţinute în viaţă de o mână de oameni. Bătrâni și singuri, cu chipuri de sfinți desprinși parcă în icoane, sunt dornici să vadă chip de om, să-i dea finețe și să îl așeze la masă.

Să împartă cu el pita și povestea…

Undeva la hotarul dintre Țara Hațegului și Ținutul Padurenilor, se află un cătun fermecător de munte, pe care oricât l-ai caută pe hartă sau pe GPS, nu îl vei găsi niciodată.

Am ajuns la el într-o dimineață rece și ploioasă după un drum lung și greu, care străbate sălbăticia. La capătul lui aveam să descoperim doi oameni și un singur destin.

„- De cât timp trăiți împreună?

- De 60 de ani! 

- De când mi-o mâncat zilele.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?- wowbiz.ro

- Nu știu care! (râde)”

- Bărbatul e șeful, nu muierea! O trebuit să o iau, am luat-o, a trebuit să fac casă, masă tot!

- Cum mai e cu dragostea la vârsta asta?

- Nu mai e! S-o dus! S-o dus cu drona!”

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| Povestea Iulianei, mama din Timișoara care s-a aruncat de pe acoperișul unui bloc împreună cu cei doi copii ai săi

Au rămas împreună, și la bine și la greu

Unul cu celălalt, împreună, așa cum au fost toată viață, la bine și la rău, așa i-au găsit anii bătrânețîi. Sunt neputincioși și încercați de soarta, dar senini la chip și binevoitori să vadă străini la poartă.

„- Duhul Domnului, el o lăsat viață pe pământ la orice vietate și așa mi-a lăsat și mie, și îi mulțumesc de ce mi-o lăsat, mi-o dat și de rele și de bune.”

„- De cât timp ați rămas ultimii oameni?

Citeste si: Ștefan Stan, despre momentul în care a fost victima unui accident rutier: „Aveam o mașină destul de scumpă. Mașina daună totală. Nu știm cine, a fugit.”- kfetele.ro

Citeste si: Electric Castle 2024. Programul zilei de vineri a festivalului. Cine urcă pe main stage- radioimpuls.ro

- Asta nici nu mai știu, cam vreo 8-9 ani, mai mult.”

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Cum au petrecut tinerii de minivacanța de 1 Mai

Singuri precum cucul, într-un loc peste care timpul pare că a uitat să mai treacă. Așa îi găsim pe cei doi bătrâni: nea' Armie și nana Victoria: ultimii oameni care mai animă ulițele cătunului striminosu.

Îşi amintesc cu drag de vremurile de când satul încă fremăta de viaţă.

Citeste si: VIDEO- Asta-i România! Ciobanii sunt nevoiți să vândă mieii românești în străinătate

VIDEO: Urmărește materialul marca Asta-i România!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si