Balcani, o comună ca toate altele de prin Moldova. O localitate cu un nume care spune totul despre loc și despre oameni. Pile, geluri, oje, lampă UV. Ce să mai, un colț din sala de ședințe a Consiliului Local Balcani e transformat într-un salon de manichiură. E ora zece dimineața și ziua de lucru abia a început.

Oamenii spun că nu au ce face

În timp ce pe fundal se aud manele, manichiurista îşi aşteapta liniștită următoarea clientă.

Vrea o țară ca afară și face tot ce-i stă în putință pentru asta. E explicația lui Ciprian Barna, consilier local în primăria Balcani, care a filmat și a postat în spațiul public imaginile cu salonul de manichiură improvizat la primărie.

Cu oja la purtător ajungem și noi în Balcani, la câteva zile după apariția imaginilor. Aflăm că mai toată lumea e în concediu, de la secretară până la primar. Cu chiu cu vai, domnul viceprimar ne dă câteva răspunsuri, dar nu în fața camerei de filmat.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! O bătrână din Dolj locuiește într-o jumătate de casă după ce o furtună i-a distrus locuința

Plecăm de la primărie și luăm comuna la pas. Oamenii au auzit de salonul de manichiură de la primărie, dar spun că n-au ce face, n-au ce schimba și de ce ar face-o?

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ca în povestea chelului cu tichie de mărgăritar, comuna n-are de niciunele, dar are ceva: serviciu de manichiură.

Într-un alt colț de sat un alt localnic arată cu degetul către primărie, care s-ar fi oprit cu asfaltul acolo unde s-au terminat și alegătorii. Omul spune că numai cu cizmele de cauciuc mai poate ieși din casă.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Românul de 24 de ani care este milionar în America

De promisiuni s-au tot săturat bieții oameni, de 30 de ani tot amăgiți au mers la vot, așa cum se întâmplă peste tot în țară.

Ce a declarat primarul

Și în timp ce noi luăm pulsul comunității, edilul aflat de 23 de ani la conducere renunță la ziua de concediu anunțată și vine la primărie gata să ne dea explicații- de la ojă pâna la asfaltare.

"- Cine a venit cu oja la primărie?

- Doamna secretară. O prietenă a rugat-o să vină cu oja, n-am știut, m-am nimerit când a filmat, fata plecase de la etaj. Nu e bine ce o făcut. Dacă mă anunța doamna secretară găseam o locație, dar nu în primărie. Secretara a recunoscut, îi pare rău, fata care a venit cu ojă era pregătită pentru pauza de masă să prezinte ce are. Îmi pare rău, nu s-a gândit că e așa pericol să-și facă unghiile în pauză. Nu era nimeni să aștepte, nu știa că vine dl Barna."

Citește și: VIDEO- Asta-i România! A lăsat viața de pe malul Mediteranei pentru liniștea de la țară

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Și totuși, într-o Românie în care ”las-o mă că merge așa” e lege, mai există și oameni onești. Exemplul vine de la Satu Mare, acolo unde un angajat la stat și-a dat demisia de onoare pentru că nu muncea nimic, deși primea 6500 de lei în fiecare lună.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! O mamă și trei copii stau într-o casă veche de pământ

Ciprian Tișea: "Nu este normal să stai într-o administrație și să nu faci nimic! Eu 6 luni de zile nu am avut nicio atributie în afară de din astea de poze, să mergem să facem poze, atât."

Așa povestește Ciprian Tișea experiența avută ca angajat la Consiliul Județean Satu-Mare. După mai bine de 20 de ani peterecuți în mediul privat, spune că și-a dorit să dea o mână de ajutor comunității din care face parte. Timp de șase luni, a ocupat un post de consilier în cabinetul vicepreședintelui Consiliului Județean Satu Mare, vreme în care, acuză Tișea, nimeni nu a mișcat un deget, dar întreaga echipă a încasat salarii de mii de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si