VIDEO | Autostrada Sibiu-Pitești, blocată de un gândac

Pe drumuri de țărână, dar cu gândul la altele - de mare viteză, mai primim o lovitură: autostrada Sibiu-Pitești pare un vis tot mai îndepărtat după ce ne-a ieșit în cale un gândac! Oficialii europeni ar putea să ne închidă robinetul cu bani pe motiv că insecta care își face veacul pe traseul drumului de mare viteză este pe cale de dispariție. Dacă autoritățile române nu găsesc o soluție până luna viitoare, am putea să ne luăm gândul de la autostradă.

Author: D.S. luni 13 ianuarie 2020 , 19:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nici bine n-au pus muncitorii mâna pe lopată, că s-au opintit în fața unui adversar pe cât de mărunt, pe-atât de puternic: "morimus funerus", în traducere, "gândacul croitor al stejarului" are până la 35 de milimetri lungime și s-a pus în calea construirii autostrăzii Sibiu-Pitești.

Insecta trăiește în trunchiurile foioaselor, chiar pe unde ar urma să treacă drumul de mare viteză și pentru că este protejat de lege, ar putea să răstoarne întregul proiect. Comisia Europeană de la care țara noastră așteaptă finanțare ne atrage atenția că nu vom primi prea curând banii dacă nu punem gândacii la adăpost.

Citeste si: VIDEO| TIR cu porci, răsturnat la Huedin. Imaginile sunt șocante

Traseul autostrăzii vine dinspre SIbiu pe partea stângă a Oltului, în zona noastră, a Parcului Național, în punctul Cornet și de aici merge prin exteriorul Parcului Național Cozia, pe limita exterioară.

Pe traseul viitoarei autostrăzi, se găsesc 11 situri Natura 2 000 care fac parte din rețeaua ecologică cu același nume, care are ca scop protejarea și conservarea unor specii de viețuitoare, pe întreg teritoriul Uniunii Europene.

Oficialii consideră că România n-a luat suficiente măsuri ca să protejeze insectele pe cale de dispariție și le atrage atenția responsabililor să găsească rapid o soluție.

Autostrada Sibiu-Pitești, blocată de un gândac. Ce spun autoritățile

Ministrul Transporturilor spune că viitoarea autostradă are un acord de mediu și că problema sesizată de Comisia Europeană trebuie rezolvată în timpul fostei guvernări.

Lucian Bode- Ministrul Transporturilor- Din păcate, cei dinaintea noastră au tratat cu dispreț solicitările Comisiei, mai exact, nu le-au răspuns!

Răzvan Cuc- fostul ministru al Transporturilor- Ei au învățat o placă: PSD-ul e de vină.

PSD-ul le-a lăsat proiectele, hai să vedem ce fac ei cu ele!

Orice piedică în calea autostrăzilor aduce o picătură într-un ocean de amar. Anul trecut, România a reușit să dea în folosință doar 22 de kilometri de autostradă, adică un lot din Lugoj-Deva.

Citeste si: VIDEO| Cinci morți și 60 de răniți, într-un carambol pe autostradă

Premierul Ludovic Orban a declarat recent că în anul acesta guvernul pe care il conduce va da în folosință până la 100 de kilometri de drumuri de mare

viteză.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este... Cine o ajută pe sora lui Culiță Sterp să aibă grijă de fetița ei? Ce surpriză! Nu este vorba despre mama Geta: „Carla mai și doarme cu...”
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si