VIDEO -Bătrân umilit în genunchi în spital. Cei implicați, sancționați

Un bătrân de 63 de ani cu grave afecţiuni medicale ar fi aşteptat în genunchi mai bine de trei ore în spital, implorând ajutorul medicilor. Totul a fost filmat

Author: Iulian Ciurea luni 11 ianuarie 2021 , 19:11

Bătrânul de 63 de ani ar fi aşteptat în jur de 3 ore până să primească ajutor.
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În genunchi, cocoşat şi cu un coş vechi lângă el, în care îşi cară câteva haine şi două bucăţi de mâncare.

Este imaginea de groaza de pe holul spitalului din Corabia, cu un batran ignorat de cadrele medicale.

Slăbit, se culcă pe podea şi îşi duce mâinile la cap, de parcă ar implora cerului îndurerare. Se târăşte până în dreptul primului scaun şi încearcă să se ridice, dar nu reuseste:

Bătrânul de 63 de ani ar fi aşteptat în jur de 3 ore până să primească ajutor. Pacienta care l-a găsit pe bolnav zăcând pe coridor a chemat personalul medical, care însă ar fi venit târziu. În clipurile postate pe internet se vede cum infirmierele se sprijină pur şi simplu pe scaune şi aşteaptă ca omul să se ridice singur.

„Era pur şi simplu un om bolnav care se întindea pe jos, cerea ajutor. A început să plângă, încercam să-l liniştesc... Până la sosirea doamnelor care, am crezut eu, că vor remedia oarecum situaţia”, spune, șocată, o pacientă.

Bătrânul care a stat în genunchi în spital are mai multe probleme medicale

Gheorghiţă Tulea suferă de probleme ortopedice de mai mulţi ani, astfel că vine frecvent la spitalul din Corabia. N-are familie, asadar vineri la prânz a sunat ambulanţa care l-a dus la secţia de Ortopedie. Acolo rănile i-au fost pansate şi a fost trimis acasa, deşi pensionarul abia se putea ţine pe picioare.

În loc să părăsească spitalul, omul a ajuns la camera de gardă, unde a rămas pe coridor ca să se mai încălzească şi ca să-şi mai potolească durerile.

„Mi-a spus că nu se poate ridica pt că a avut un accident vascular și că asteaptă acolo de 3 ore desi i se promisese că cineva va veni să-i facă o perfuzie”, spune femeia.

Conducerea spitalului are însă altă variantă. Bătrânul nu ar fi vrut să fie ajutat, deşi asistentele s-ar fi oferit să-l aşeze într-un scaun cu rotile.

„Ele au încercat să îl ridice de jos, dar le-a zis lasaţi-mă, că mă ridic singur, nu mai puneţi mâna pe mine. Si-atuncea ele s-au dat la o parte. Mie mi s-a motivat că aveau cazurile acelea grave la camera de gardă. Dacă se intervenea prompt şi l-ar fi văzut medicul şi cu asistenta, nu se ajungea aici”, spun cei din conducere.

Vecinii bolnavului îi cunosc situaţia de mult timp şi sunt revoltaţi de lipsa de interes a cadrelor medicale.

„Mergea de aici de acasă şi până la colţ acolo faceao oră cu cârja. L-au mai sunat odată de la colţ şi l-a luat salvarea, că tot aşa trebuiau să-l ajute în primul rând, că e om, şi un animal dacă era, tot trebuiau să-l ajute”, spun vecinii bătrânului.

Decizii pentru cadrele medicale implicate în scandalul bătrânului în genunchi

În urma imaginilor apărute în spaţiul online, Ministerul Sănătăţii a trimis ieri seara un corp de control din cadrul DSP Olt. Intr-o postare pe facebook, Vlad Voiculescu doar a comunicat scurt si la obiect sanctiunile date in spital:

"Medicul de gardă şi infirmiera au fost sanctionaţi cu amenzi totale care depăşesc 9000 lei. Cu toate acestea însă, problema reală este departe de a fi terminată. Şi asta pentru că pacientul bolnav, care are mai multe afecţiuni, a fost trimis acasă. Astăzi, o anchetă internă urmează să stabilească care sunt principalii vinovaţi ai spitalului", spune comunicatul.

În mod normal, bătrânul- care ar avea și ceva probleme mintale, ar fi trebuit internat într-o secție sau într-un spital de psihiatrie. Se pare, însă, că nu a fost supus unui consult în acest sens și nici nu este sub tratament.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si