VIDEO - Bătrânii, vulnerabili la COVID. Cazuri multe

Creşte numărul de cazuri în rândul bătrânilor, cei mai expuşi la coronavirus. În România, am trecut deja de 100 de cazuri de COVID din 100 de mii de vârstnici.

Iulian Ciurea, vineri 23 octombrie 2020 , 19:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Vârstincii nu caută cu orice preţ plimbările, deşi apropierea de alţi semeni le lipseşte.
Cu o mână tremurândă aşezată pe baston, rămân demni şi refuză să se plângă.

- Aşa cum se poate, trebuie să mă descurc!
- La cumpărături?
- Păi, cine să-mi dea să mănânc?!, spun pensionarii.
Puţin mai departe, găsim alt bâtrân care se odihneşte pe o bancă, în faţa unui magazin cu delicatese. A ieşit din casă doar pentru strictul necesar.
„N-am copii. Dacă aş avea, da. E greu că n-am copii. Uite-aşa, mă mişc eu mai greu, fac popasuri mai multe şi mă descurc”, spun bătrânii.

Cazuri multe de COVID la bătrâni, cei mai vulnerabili

Au putere să glumească și să zâmbească și atunci când vine vorba de purtatul măștii de protecție- care nu le lipsește.
„Dimineaţa e bună, ţine cald, nu răceşti!”, spun pensionarii.
Singuri în faţa greutăţilor, aceşti bâtrâni acceptă mai uşor decât tinerii că drumurile prin oraş trebuie făcute doar în situaţii care nu suportă amânare.


„Cred că n-am ieşit de vreo 3 zile. Şi acum merg până aici la piaţă, să-mi fac cumpărăturile, necesarul pentru încă 2-3 zile. Măcar de-ar da rezultate!”, spun bătrânii.
Aşa este: sacrificiile lor par să fie în van!
România a urcat fulgerător pe locul 3 în Europa în privința ratei de infectare. Din 100 de mii de persoane trecute de 65 de ani, mai bine de 100 sunt infectate.
Asta în condiţiile în care Centrul European pentru Controlul Bolilor spune că depăşirea pragului de 60 de cazuri reprezintă o o alertă extrem de gravă. De multe ore, chiar tinerii sunt cei care-i pun pe bătrâni în pericol.

La bătrâni sunt cazuri mai multe de COVID, dar nu prea s-ar vaccina

Rezolvarea e încă departe. Să ne gândim de pildă la un eventual vaccin: acesta nu e acceptat de prea mulţi.

Pe stradă găsim două situaţii: nesiguranţa sau respingerea totală.
„Nu ştiu, rămâne de studiat. Să mă documentez şi după aia văd!
Nu sunt de acord! Nu sunt de acord!”, spun oamenii.
Un studiu internaţional confirmă această situaţie. 43 la sută din români resping vaccinul şi doar 29 la sută s-ar injecta fără să clipească. Cu o astfel de gândire- suntem printre ultimele ţări- departe chiar şi de media globală.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce se întâmplă între Pepe și Raluca Pastramă după divorț? Detaliul care a pus pe toată... Ce se întâmplă între Pepe și Raluca Pastramă după divorț? Detaliul care a pus pe toată lumea pe gânduri
spotmedia.ro
Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă,... Toți angajaţii de la Primăria Capitalei primesc spor de condiții vătămătoare de muncă, deşi lucrează într-o clădire reabilitată din centru. Salariul mediu e dublu faţă de media pe ţară
spotmedia.ro
Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii Menghina lui Cîţu și datoria lui Iohannis. Coada pisicii
b1.ro
Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul... Se REDESCHID cluburile pe litoral în minivacanţa de 1 Mai? Vestea dată de ministrul Lucian Bode
infoactual.ro
Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film Premiile BAFTA 2021. Cele mai importante nume în industria britanică de film
infoactual.ro
Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR! Se întâmplă din MAI, 2021! Previziuni Carmen Harra: Se va vedea CLAR!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si