Alertă în învățământ! Decizie de ultimă oră luată la Constanța

Cinci unităţi de învăţământ din judeţul Constanţa şi trei clase de la alte şcoli trec în scenariul 3 de funcţionare, adică la cursuri exclusiv online, după confirmarea cu Covid-19 a unor elevi şi cadre didactice.

Author: Catalina Popa vineri 23 octombrie 2020 , 18:25

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prefectura Constanţa a transmis vineri, că prefectul Silviu-Iulian Coşa a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în sistem electronic, pentru votarea mai multor hotărâri, una dintre acestea prevăzând modificarea scenariilor de funcţionare în 32 de unităţi de învăţământ din judeţ.

Astfel, trec la scenariul 3 de funcţionare care prevede cursuri exclusiv online Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu” Constanţa, după infectarea a trei elevi şi a unui cadru didactic.

Colegiul Comercial „Carol I” Constanţa, Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 2 „Poet Ovidiu” din oraşul Ovidiu deoarece au fost confirmaţi trei elevi şi un cadru didactic. De asemenea, aceeaşi decizie a fost luată şi în cazul Şcolii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny” Constanţa deoarece infrastructura nu permite scenariul 2. Mai trec în scenariul 3 de funcţionare o grupă din anul II de la Liceul Teoretic „George Emil Palade” Constanţa, o clasă a III-a de la Şcoala Gimnazială nr. 10 „Mihail Koiciu” Constanţa, o clasă întâi de la Şcoala Gimnazială nr. 17 „Ion Minulescu” Constanţa.

Citeste si: In aceasta seara, de la ora 21:30, la “Bravo, ai stil! Celebrities”, O incursiune spectaculoasa in istoria modei

Totodată, revin din scenariul 3 de funcţionare în scenariul 2 trei licee şi o şcoală gimnazială din municipiul Constanţa, un liceu din Eforie, un liceu din Techirghiol şi o şcoală gimnazială din Tuzla.

Se trece în scenariul 1 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai aprobat trecerea din scenariul 1 în scenariul 2 pentru şcoli din mai multe localităţi ca urmare a modificării ratei de incidenţă cumulată, care acum se situează între 1/1.000 locuitori şi 3/1.000 locuitori. Este vorba de trei grădiniţe Techirghiol, o grădiniţă din Ciocârlia de Sus, una din Darabani, o grădiniţă din Negru Vodă, alta din Vâlcele, o şcoală primară din Vâlcele, câte o şcoală şi câte o grădiniţă din Cogealac, Râmnicu de Jos şi Tariverde.

Citeste si: VIDEO- Școală cu metoda japoneză. E o tehnică revoluționară

Tot în ultima şedinţă a CJSU a fost votată, în sistem electronic, o hotărâre care face referire la două comune din judeţ, Ciocârlia şi Cogealac, una rata incidenţei cumulate pe ultimele 14 zile a fost mai mare de 1.5/1.000 de locuitori, dar sub 3/1.000 de locuitori. Astfel, în aceste localităţi devine obligatorie purtarea măştii de protecţia în spaţii aglomerate, iar restaurantele şi cafenelele vor avea activitatea redusă la 30% din capacitate.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt... Adrian Minune, secretul din spatele unei căsnicii de succes. Artistul și soția sa sunt împreună de 30 de ani
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si