Pare aglomerat aeroportul Otopeni? Nici vorbă. Anul trecut, în aceeaşi perioadă am văzut un număr de 2 ori mai mare de pasageri. În pandemie, călătoresc mai ales cei care trebuie să ajungă la muncă.
"Trebuie să staţi în carantină, care sunt regulile acolo? Nu, n-avem treabă cu carantina. Ajungem acolo, începem munca şi nu e nicio problemă. V-aţi obişnuit acolo, v-aţi acomodat? Da, e bine!", spune un român din Suedia.

Avioanele sunt goale, deși prețurile sunt mici

Cei care se încumetă să plece în vacanţă şi-au făcut rezervările de la începutul anului.
"Se poarta masca pe stradă, în spaţiile închise, inclusiv pe plajă. Locurile aglomerate. E nevoie de Test Covid? Nu. De cât timp aţi plănuit vacanţa? Din primăvară", spune un turist.

Citeste si: VIDEO- Pachete de lux pentru turiști. Hotelier: Vorbim de răsfăț

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Un asteroid de 10 ori mai mare decât roca spațială care a ucis dinozaurii a aruncat cea mai mare lună a lui Jupiter de pe axa sa- antena3.ro

În plină criză sanitară, mulţi se tem să călătorească, dar companiile aeriene au nevoie de pasageri.
"Din această ecuaţie rezulta o scădere a tarifelor. E logic: preţurile mai mari ne-ar îndepărta şi mai mult de zborul cu avionul", relatează reporterul Kanal D, Petre Nechita.

Prețuri mici pentru turiști, avioane și aeroporturi goale

Zburăm dus-întors între Bucureşti şi Bruxelles cu numai 16 euro. Asigurarea de călătorie, opţională, costă 12 euro, dar include şi riscurile legate de coronavirus. De la Cluj-Napoca la Londra şi înapoi plătim 20 de euro. O cursă tur-retur între Suceava şi Roma ne scoate din buzunar 40 de euro.

Citeste si: Polonia interzice zborurile directe din 44 de ţări, inclusiv România şi SUA

În schimb, cei care au avut zboruri anulate în perioada stării de urgenţă încep să-şi recupereze banii. În ultimele 6 luni, Claudia şi colegii ei au procesat zeci de mii de astfel de cereri.

Turiștii nu prea zboară cu avionul

"Din cele 6 milioane de euro pe care le-am avut de recuperat de la companiile aeriene, am reuşit să obţinem peste 4 milioane de euro în soluţii de rambursare pentru clienţii noştri", precizează Claudia Tocilă, director de marketing al unei agenții online.

Citeste si: Dezastru în California! Incendiu de vegetație de proporții uriașe

Încă 12 mii de clienţi ai unei singure agenţii online trec acum prin procedurile pentru recuperarea sumelor investite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si