VIDEO -Biserica oferă soluții de ochii lumii pentru problema botezului

La o lună de când un bebeluş a murit la Suceava, după ce a fost scufundat în cristelniţă, Biserica vine cu primele soluţii, de ochii lumii.

Author: Iulian Ciurea vineri 26 februarie 2021 , 19:23

botez biserica recomandari
Biserica face recomandări în ceea ce privește practica botezului
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

- Copilul sănătos întotdeauna trebuie botezat după canoane, ca să respectăm practica liturghică. N-am făcut până acum nicio excepţie.

- Nu veţi face nici de acum încolo?

- Dacă nu se impune excepţia... doar dacă merg în spital.

Este declaraţia răspicată a Înaltpreasfinţitului Teodosie, pentru care rânduielile bisericeşti par să fie mai presus de orice problemă lumească. Controversatul arhiepiscop al Tomisului spune clar că Biserica nu dă înapoi şi este de neclintit în decizia sa.

„M-au mai rugat şi am făcut cum e rânduiala şi mi-au mulţumit. Unii de emotie vor sa roage ceea ce nu este normal sa te roage. Noi avem randuiala noastra care are 2000 de ani si o tinem mai departe”, o ține Teodosie pe a lui.

De ochii lumii, Biserica face recomandări privind practica botezului

La fel de vehementă este şi Patriarhia Română, care în ultimul ceas a venit cu câteva reguli de ochii lumii. Nici gând însă să modifice ritualul care prevede ca bebeluşii să fie scufundaţi de 3 ori în apă.

„Preoţii vor fi obligaţi să discute cu părinţii şi cu naşii copilului care, după consultarea cu un medic, trebuie să îi spună duhovnicului dacă micuţul este sănătos şi poate fi scufundat. Totodată, Biserica a decis ca studenţii de la teologie să înveţe care sunt paşii ce trebuie urmati în timpul slujbei de Botez, iar anual, preoţii se vor întâlni pentru a discuta despre savarsirea corecta a Sfintelor Taine”, relatează corespondentul Kanal D la Iași.

Soluţii pentru a evita ca o tragedie precum cea petrecută în Suceava să se mai repete ar fi însă multe. În Piteşti, de exemplu, mai multe biserici au cumpărat cristelniţe fără adâncime, tocmai pentru ca nou-născuţii să fie în siguranţă.

Cazul bebeluşului din Suceava, a revoltat o ţară întreagă până la cer şi înapoi, după ce imaginile din timpul botezului au arătat că micuţul a fost scufundat nu o data, ci de trei ori în cristelniţă, deşi plângea din răsputeri.

Copilul mort nu convinge biserica să schimbe practica botezului

S-au organizat proteste şi a fost făcută inclusiv o petiţie pentru modificarea ritualului botezului, pe care au semnat-o zeci de mii de oameni.

„Ceream să se modifice procedura aceea a scăldatului întreit în cristelniţă, nu ceream eliminarea cristelniţei!
Problema e ca am inteles ca vor să pună o responsabilitate mai mare din partea preoţilor.
Mi se pare o ipocrizie din partea Bisericii ca instituţie”, spune inițiatorul petiției.

După ce ancheta făcută la Suceava a concluzionat că bebeluşul a pierit înecat, preotul care a oficiat botezul mortal a fost pus oficial sub acuzare, iar acum este cercetat pentru ucidere din culpă.

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si