VIDEO| Bradul din Brașov care cântărește 7 tone

Piața Sfatului din Brașov are un oaspete special: are 26 de metri înălțime și o greutate de 7 tone. Vorbim de bradul de Crăciun, adus cu escorta poliției tocmai din Poiana Brașov. Este cel mai mare din țară iar operațiunea de montare a fost una spectaculoasă care a atras curioși veniți tocmai din California.

Author: Andreea Bolocan sâmbătă 13 noiembrie 2021 , 20:11

Bradul de Crăciun din Brașov a fost pus

Bradul de Crăciun din Brașov a fost montat

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

”Mergeam spre casă după ce am luat cina și am văzut un brad uriaș pe stradă și am zis că trebuie să mergem să îl vedem, așa că l-am urmărit.

Cum este? Este uriaș, nu am mai văzut niciodată așa ceva. Nu am mai văzut un brad natural atât de mare!”, a spus un cetățean.

Bradul din Piața Sfatului cântărește 7 tone

Bradul de Crăciun din Piața Sfatului a atras atenția chiar și fără decorațiuni. Operațiunea de montare a fost una complexă. Bradul are 7 tone iar angajații de la Regia Pădurilor s-au chinuit zeci de minute, chit că au avut la dispoziție și o macara. Privite de sus, imaginile sunt impresionante.

Citeste si: Grinch a furat luminițele de sărbători

În fiecare an, bradul care ajunge aici în Piața Sfatului are o poveste specială. Acesta este un molid de pășune care are 53 de ani și a fost adus de aici de aproape dintr-o pădure din Poiana Brașov.

Are 26 de metri înălțime și este cu 2 metri mai mare față de cel de anul trecut, însă este mult mai tânăr față de cel din 2020 care avea 70 de ani.

Citeste si: Primele declarații ale mamei fetei al cărei corp neînsuflețit a fost găsit în lada unei canapele. Ce le-a spus femeia anchetatorilor- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

Nici vorbă de vreo risipă în aceste imagini, ne asigură pădurarii.

”Deja începuse să aibă un pic de putregai la rădăcină. Este locul și momentul potrivit pentru el pentru a împodobi Brașovul.”, Dan Olteanu, director Regia Pădurilor Brașov.

Brad de Crăciun 

Citeste si: Luminițe românești- de lux sau de sărăcie

Operațiunea din Piața Sfatului a fost urmărită cu sufletul la gură de brașoveni și de turiști

”Mi se pare mult mai mare decât anii trecuți și chiar mult mai des.”, ”Impresionant, da și îmi place că s-au organizat frumos.”, au spus trecătorii.

Alți 12 brazi vor fi împodobiți în cartierele din Brașov, pentru prima dată, iar în această perioadă se montează și ornamentele stradale. 1,2 milioane de lei costă înfrumusețarea orașului pentru sărbători. Aviz turiștilor: luminițele vor fi aprinse pe 29 noiembrie.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si