VIDEO | Bugetul Capitalei, adoptat cu scandal. Viceprimarul Bădulescu: „Ăsta-i Consiliu General, nu e studio de chat”

Circ în toată regula, cu ţipete şi înjurături, la ședința de Consiliu a Primăriei Generale. Protagoniștii scandalului au fost viceprimarul Aurelian Bădulescu, care l-a luat la ţintă pe consilierul ALDE Tudor Ionescu, cunoscut drept Tudy. Limbajul e greu de reprodus, dar mai revoltător e că se întâmplă astfel de episoade când e votat destinul bucureștenilor: bugetul pe 2020.

D.S., vineri 14 februarie 2020 , 19:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vocea lui Aurelian Bădulescu se face simţită în orice şedintă a primăriei. De multe ori, vorbele omului nu pot fi reproduse. S-a întâmplat și astăzi, când Tudor Ionescu de la ALDE şi aleşii USR l-au scos din minți pe subalternul Gabrielei Firea.

Aurelian Bădulescu: Ăsta-i Consiliu General, nu e studio de chat. Ia, veniţi, presa, să vedeţi ce-i la oamenii ăştia pe birou. Le mai lipseşte un reflector şi pot să facă chat în direct. Pe lângă întrebările pe care mi le-aţi pus şi vrăjeala pe care o aveţi, proastă, mai aveţi întrebări?

În astfel de condiţii a fost votat bugetul de 10 miliarde de lei, adică aproximativ 2 miliarde de euro, al primăriei. Consilierii PSD au folosit inimoare pentru a-şi semnala votul.

Citeste si: Bugetul Capitalei, adoptat şi cu voturile a doi consilieri PNL, deşi formaţiunea a anunţat că nu susţine proiectul propus de Gabriela Firea

Bugetul a trecut, inclusiv cu ajutorul a 2 consilieri PNL aflaţi, teoretic, în opoziţie. Cei care au decis să voteze împotrivă susţin că veniturile sunt supraestimate şi nu vor ajunge niciodată în visteria primăriei.

Salariile înghit aproape 2 miliarde de lei. Dar reprezentanţii primăriei spun că investiţiile reprezintă obiectivul principal, nu neaparat investiții în infrastructură.

De exemplu, 4.000 de tineri cu vârste de până la 17 ani vor beneficia de un ajutor de 500 de lei pentru ochelari.

Citeste si: Firea spune că vinieta Oxygen va intra în vigoare de la 1 martie

Alţi 5.800 de bucureşteni care locuiesc în blocuri cu bulină roşie vor primi truse de prim-ajutor. În cazul unui cutremur, oamenii vor avea la dispoziţie hrană, medicamente şi un radio cu dinam, toate cu titlu gratuit de la primărie. În trusă apare inclusiv un fluier pe care oamenii sunt sfătuiţi să-l folosească pentru a-şi semnala prezenta sub dărmâturi. Când vine salvarea, ei bine, asta e altă discuţie.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si