VIDEO - Bunică din Ardeal la volan după ce a fost amendată de poliție

70 e noul 40, ne transmite o bunică din Ardeal, care în pragul unui secol de viață le-a dat peste nas polițiștilor cu hotărârea ei îndrăzneață: să-și ia carnet.

Author: Iulian Ciurea vineri 11 decembrie 2020 , 13:59

bunica ardeal motocicleta carnet
O bunică din Ardeal și-a făcut ambiția și și-a luat permis de conducere[Sursa foto: arhivă personală]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aurelia Onacă are 72 de ani și chiar dacă se mai plânge de șale, a învățat- în ultimii trei ani- să conducă de la mic, la mare toate vehiculele din ogradă.

Cea mai aproape de suflet îi e motoreta de fabricație italienească. Cu ea gonea pe ulițele comunei când polițistul i-a făcut semn să oprească. Bunica își amintește de parcă ar fi fost ieri momentul în care s-a ales cu dosar penal:

„Mi-a fost mai mare necaz că am crezut că nu pot face școala că mi-a făcut dosar penal, dar m-a scos de sub urmărire”, spune bătrâna.

Sancțiunea n-a descurajat-o, ba din contră. Ambițioasă din fire, bătrâna s-a hotărât să dea examen la școala de șoferi.

Polițiștilor nu le-a venit să creadă că o bunică își poate lua carnetul. S-a întâmplat în Ardeal

Chiar dacă de proba legislației a trecut cu brio, la practică a picat de trei ori, dar nici acest eșec n-a făcut-o să dea înapoi. La a patra încercare, bunica a obținut carnetul și la scurt timp avea să facă senzație pe Tik Tokk.

„Nu le-am spus nici la familie, nici la băiat, numai cu preotul am vorbit, el m-a dus la examen... Lor le-am spus că mă duc la cumpărături”, mărturisește bătrâna.

Acum, mare parte din zi și-o petrece la volan, între casă și câmp și spune că nu i-a fost greu să învețe tainele șofatului. Singurul of al bunicii e că drumurile sunt proaste și că Dacia s-ar descurca mai bine pe asfalt:

Bunica din Ardeal stă acum mai mult la volan. Îi cam place viteza

„Se va face... Trebuie să se facă că e azilul aici și vor veni bătrâni. Pe asfalt, mă duc cu a patra, a cincea”, spune femeia.
După ce a devenit șofer cu acte-n regulă, a obținut și permisul de conducere pentru motor și a învățat să conducă tractorul, cot la cot cu bărbații din sat.

Soțul n-are decât cuvinte de laudă la adresa femeii pentru care vârsta e doar un număr.

- Ce ați zis când ați auzit că a luat permisul?
- Tare m-am bucurat, că eu nu am știut i-am zis da du-te ce iti trebuie tie scoala de soferi ca esti batrana?!, spune soțul femeii.

Bunica Aurelia nu se oprește aici. În viitorul apropiat, vrea să urce pe un motor de mare viteză.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR marți, 3 august 2021. Euro și dolarul cresc! Cotațiile oficiale pentru... Curs valutar BNR marți, 3 august 2021. Euro și dolarul cresc! Cotațiile oficiale pentru toate valutele
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
spotmedia.ro
Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au... Un nou eșec al comunismului – vaccinul împotriva Covid 19. De ce Rusia și China au ratat realizarea unor seruri eficiente
b1.ro
Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de... Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de necrezut. Ce Covid-19, ce pandemie…? Aceasta este realitatea din teren
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si