Facturile la întreținere ar putea crește simțitor pentru bucureșteni începând cu iarna aceasta. Primarul Nicușor Dan vrea să scadă subvenția la căldură, acordată de municipalitate, pentru că rețeaua de termoficare a fost reabilitată, a transmis Cristian Sabbagh.

Căldura în București, mai scumpă

Ar putea urma o iarnă grea pentru locuitorii capitalei.

Pe lângă toate scumpirile și prețul la căldură s- ar putea majora.

În situația de fapt este că gigacaloria costă o mie de lei. Din o mie asta de lei, bucureștenii plătesc trei sute treizeci și primăria plătește diferența de șase sute șaptezeci. Bineînțeles din tot, din impozitele și taxele bucureștenilor, a spus un specialist.

Primarul Capitalei de de înțeles că și- ar dori să scadă valoarea subvenției.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Silviu Prigoană a fost înmormântat azi. Mesajul transmis de familia acestuia- antena3.ro

Citeste si: De ce a murit Silviu Prigoană. Cauza decesului a fost sabilită de legiști- wowbiz.ro

Am făcut o simulare plecând de la presupunerea că prețul la gigacalorie plătit de populație ar crește la patru sute de lei fără tva.

O familie din București consumă medie două giga calorii de agent termic într-o lună de iarnă. Calculele ne arată că sumele plătite lunar doar pe căldură ar putea crește și cu două sute de lei.

Non stop căldură și creșterea de douăzeci și cinci la sută va rezulta o factură numai la agentul termic pe lună de iarnă între o mie și o mie o sută de lei ceea ce este...

nu enorm, cii strigător la cer. Mai adăugăm în jur de două sute de lei și celelalte utilități asta înseamnă o mie două sute, o mie trei sute de lei pe lună, adică jumate din venitul net al unui unui muncitor, a spus un specialist.

Foarte scump, foarte scump, enorm de scump pentru toată lumea și pentru tineri și pentru bătrâni, a spus un român.

Subvenția acordată de primărie ar trebui să scadă pe măsură ce rețeaua de termoficare este reabilitată.

În mandatul lui Nicușor Dan au fost schimbați două sute optzeci și cinci de kilometri de conducte, care însă reprezintă mai puțin de zece la sută din întreaga rețea. Din cei trei mii cinci sute de kilometri de conducte care trimit căldură în casele bucureșteni lor, jumătate sunt mai vechi de douăzeci și cinci de ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si