VIDEO - Căldură sahariană în vestul țării. Oamenii tot au ieșit din case

Locuitorii din vestul țării s-au confruntat astăzi cu primul val de căldură sahariană. Avertizările meteorologilor nu i-au speriat: la prânz, străzile din Timișoara au fost pline.

Webeditor: Iulian Ciurea miercuri 23 iunie 2021 , 19:11

Căldură sahariană în România canicula
Căldură sahariană în România
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

4 autospeciale cu apă și spună și două autoscări pentru intervenții la înălțime au fost trimise la incendiul izbucnit la mansarda acestui bloc.

Pompierii au stins repede vâlvătaia și au descoperit cauza: un aparat de aer condiționat care duduia la ora 12, momentul în care au izbucnit flăcările.

Temperatura din atmosferă trecea de 40 de grade la prânz.

„Am transpirat și aștept expresul de foarte mult timp și nu știu de ce nu vine”, spune un călător.

Chiar și așa, străzile erau pline!

Căldura sahariană a lovit din plin vestul țării

Chioșcul în care lucrează această doamnă s-a transformat într-o adevărată saună. Un ventilator amărât îi mai îndulcește chinul.

Ne urcăm și într-un tramvai! Nici vorbă de aer condiționat aici!

În mijloacele de transport în comun, geamurile deschise sunt o falsă impresie că se mai răcorește, pentru că de fapt, toată căldura de afară, cele peste 40 de grade, intră aici și se face un efect de seră, iar oamenii, pur și simplu, transpiră stând loc.

Iar masca transformă fiecare călătorie într-un calvar!

Temperatura anunțată de meteorologi e măsurată în afara orașului, în zone cu iarbă.

„Dacă, în oraș, la știri spune că sunt 38 de grade, în aceste cartiere de blocuri, foarte probabil este peste 45.
Ceea ce se întâmplă în cartierele de blocuri este un fenoment tipic de insulă termică urbană”, spun experții.

Verdeața ne-ar ușura viața în lunile încinse de vară, dar orașele noastre înseamnă mai degrabă asfalt și betoane!

 

 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist... Tibi Clenci, un nume puternic în industria de fashion internațională si profesionist desăvârșit al artei fotografice, în Juriul „Bravo, ai stil! Celebrities”!
spotmedia.ro
Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume... Plaje superbe, dar unde ai face bine să nu ajungi. Sunt cele mai periculoase din lume (Galerie foto)
spotmedia.ro
În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține... În noiembrie 2020, perioada campaniei electorale, s-au raportat cu 20% mai puține decese de Covid, cea mai mare eroare din pandemie
b1.ro
Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat... Veşti proaste pentru turiştii de la Mamaia. Asta le va strica vacanţa. Nu s-au aşteptat la aşa ceva!
infoactual.ro
Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată? Căsătoria dintre soții Gates s-a încheiat. Melinda va rămâne o femeie bogată?
infoactual.ro
Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași... Profeție Baba Vanga. Anul în care Europa va fi pustiită! Dezastrul se apropie cu pași repezi
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si