„După ce ieri au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională, astăzi, se publică ierarhia candidaților. Dar cu mai multe detalii despre înscrierea la liceu din acest an ni se alătură colega mea, Alexandra Cosman”, a spus Cristina Dorobanțu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO Inițial a luat 3,50, dar după contestație a primit aproape nota maximă! Cum s-a întâmplat acest lucru?

Când se va afișa repartizarea la licee

Alexandra Cosman, reporter: Aproape 25000 de lucrări de la Evaluarea Națională, de fapt notele, au fost greșite. Din cele peste 27600 de contestații făcute de elevi, doar una din zece note a rămas ca cea primită în faza inițială. Astfel că, aproape 15000 de note s-au mărit după primele recorectări, însă aproape 9600 de elevi s-au trezit cu rezultate mult mai mici. Au fost și cazuri excepționale și greu de explicat pentru că un elev din Focșani a primit inițial 3,50 la matematică. După contestație a primit nota 9,75. Emoțiile pentru elevi nu se termină aici. Astăzi urmeaz să se afișeze lista cu ierarhia pe județe, iar mâine își vor completa listele pentru admiterea la liceu.

Pe 22 iulie această listă va fi transmisă către licee, iar pe 24 iulie va avea loc repartizarea computerizată. Media din gimnaziu este primul criteriu de repartizare dacă mai mulți elevi au aceeași notă.

Citește și: Înscrierile la liceu încep din 11 iulie 2024. Cum se completează corect fișa de înscriere


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si