VIDEO -Capitala, departe de carantină, deși rata de infectare e uriașă

Deşi s-ar impune carantina, rata uriaşă de infectare din Capitală nu impresionează decât cadrele medicale, care strigă disperate că ne aflăm pe buza prăpastiei.

Iulian Ciurea, marți 23 martie 2021 , 19:27

carantina capitala
Rată uriașă de infectare în Capitală. Carantina nu mai sperie pe nimeni
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bucureştiul a depăşit cu mult rata de 6 cazuri de infectare la mia de locuitori, dar carantina este ultima variantă la care se gândesc autorităţile.

Tulpina britanică face ravagii în România. Avem din nou peste 6 mii de îmbolnăviri pe zi, ne apropiem de 1400 de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă şi avem cea mai mare cifră de decese de anul acesta.

Dar cifrele seci ale dezastrului nu par să îngijoreze pe nimeni.

Pe traseul Piața Romană- Pipera, metroul este aproape arhiplin, în timp ce în boxe se aude mesajul autorităţilor.

Călătorii stau înghesuiţi atât pe scaune, cât și în picioare, în goana lor către destinaţie.

„Câteodată intră atât de multă lume, încât nu ai loc nici să te miști.

Dacă ar fi să ținem cont de distanțare, nu există niciun fel de distanțare. Foarte aglomerat! Vă dați seama că era foarte aglomerat, eram aproape unul lângă altul!”, spun călătorii.

Rată uriașă de infectare în Capitală. Carantina nu mai sperie pe nimeni

În staţiile de aşteptare de la suprafaţă, unii călători îşi scot masca pentru a fuma, deşi în jurul lor sunt foarte mulţi oameni.

La fel se întâmplă şi la supermarketuri, unde mai găsim persoane care nu poartă masca de protecţie. Atât afară, cât şi înăuntru.

Ca să nu mai vorbim despre patiserii, unde pofta pare mai importantă decât distanțarea.

Fostul director al spitalului Victor Babeș, Emilian Imbri, face însă previziuni sumbre cu privire la evoluţia acestei pandemii.

„Dacă avem un an pandemic care durează 2-3 ani, ceea ce în termeni de specialitate se poate traduce că o pandemie durează mai mult și ca să poată fi stinsă poate dura între 4-5 ani”, spune medicul.

În tot acest scenariu sumbru, autorităţile nu se gândesc la măsuri extreme, luate de alte ţări mai dezvoltate.

„Carantina totală nu este o opțiune”, spune premierul.

Fără carantină în Capitală, dar cu alte măsuri de restricție

În faţa dezastrului, autorităţile încă ezită şi spun că se gândesc.

„E clar că incidența crește și crește abrupt. Trebuie să ne gândim la măsuri suplimentare față de cele de astăzi, am dispus deja înăsprirea controalelor mai ales în zonele deja problematice”, spune prefectul Capitalei.

Deşi cursurile faţă în faţă ar fi trebuit suspendate la o rată de infectare de peste 6, ministrul educaţiei anunţă că toţi elevii vor învăţa online doar în situaţia carantinării localităţii.

Exact acest lucru vor autorităţile să îl evite şi încearcă să schimbe modul de calcul al incidenţei îmbolnăvirilor, deşi, zilnic, Bucureştiul are sute de cazuri noi. Pe de altă parte, vacanţa elevilor a fost prelungită între 2 aprilie şi 4 mai. În Capitală, un scenariu luat în calcul acum este interzicerea circulației în weekend după ora 18.


 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt... Curs valutar BNR luni, 19 aprilie 2021: Euro crește, dolarul se prăbușește! Care sunt noile cotații
spotmedia.ro
Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide Dezastrul de la Interne păstorit de premierul Cîțu. Nu doar Covid ucide
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
b1.ro
Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români
infoactual.ro
Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului! Nu spune niciodată ASTA! Arsenie Boca: Se pedepseşte cu matca focului!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si