Ninsorile nu vor lua autoritățile din capitală pe nepregătite. Toate primăriile s-au pregătit pentru zăpada care se va depune în această noapte. Temperaturile de 16 grade de La Bobotează sunt acum înlocuite de temperaturi mult mai reci, de 2 grade Celsius, în Capitală.
„Am trecut de la vreme de primăvară la iarnă aproape peste noapte. Dacă de Boboteaza, în loc de ger am avut temperaturi de 16 grade Celsius, astăzi, mercurul din termometre a scăzut la 2 grade Celsius în Capitală. Iar meteorologii anunță că aerul polar va persista mai multe zile”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.
Temperaturi de primăvară înlocuite cu temperaturi de iarnă
Schimbare radicală a vremii în mai puțin de 3 zile. Frigul apărut peste noapte i-a forțat pe oameni să își pună haine groase, mănuși și fulare. Aceasta deși, la final de săptămână părea că primăvara a învins gerul, iar bucureștenii se plimbau prin parcuri în tricou și pantaloni scurți.
Capitala înregistra la ore matinale un grad, cel mult două.
Obișnuiți deja cu primăvara din ianuarie, unii au fost luați prin surprindere de frig.
Valul de aer polar va afecta în această săptămână întreaga țară. Maximele termice abia dacă vor trece peste limita înghețului. Meteorologii anunță chiar temperaturi sub cele normale unei luni de ianuarie.
De săptămâna viitoare, specialiștii așteaptă ca vremea să se încălzească din nou.
Mereu am știut că vreau să fiu jurnalist.... până la urmă, cui nu îi place să apară la televizor să-l vadă rudele și vecinii? Am zeci de filmulețe din copilărie în care îi intervievez pe părinții și bunicii mei – probabil sunt printre cele mai bune interviuri ale mele.
Am făcut Facultatea de Jurnalism și Științe Sociale la Universitatea Hyperion, însă visul meu a început să prindă contur abia când m-am angajat la o televiziune de știri. Acolo am învățat de fapt ce înseamnă meseria de jurnalist, cum să faci o știre, cum să pui întrebarea potrivită la momentul potrivit, cum să scoți în față problemele oamenilor.
În mare parte fac materiale economice – despre credite, salarii, cheltuieli, economii și afaceri. Dar îmi place să vorbesc și despre problemele legate de mediu, precum poluarea și cât de important este să reciclăm și să risipim cât mai puțin.
„Jurnalist n-am crezut că o să devin, nici măcar atunci când luam interviuri colegilor din liceu despre ultima zi de școală și încercam să smulg de la ei o lacrimă. Pe atunci nu aveam microfon, dar aveam o sticlă de apă sau un băț care își făceau foarte bine treaba.
Am dat apoi admitere la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București. Trei ani mai târziu făceam practică la Kanal D, iar oamenii de aici au decis că merit o șansă … și iată cum am devenit jurnalist.
Pe mine mă puteți vedea zilnic, de la 9 la 10, în intervenții live. Mergem la ANM să vedem cum e vremea sau poate mă veți vedea pe la covrigării, în stații de autobuz, prin tramvaie, pe scurt, unde sunt oameni – sunt și eu. Îmi place să fac materiale despre tânăra generație sau despre problemele românilor. Îmi mai place să văd ce restaurante inedite se mai deschid, iar uneori încerc să aflu și unde putem merge în vacanță”.