VIDEO| Carantină, cu armata pe străzi

De la Revoluţie încoace, numai la paradele militare au mai văzut românii imaginile cu care s-au trezit pe străzi în vreme de carantină. Peste tot e plin de soldaţi înarmaţi până în dinţi care patrulează laolaltă cu poliţiştii şi jandarmii. Se pare că e singura soluţie pentru ca oamenii să fie potoliţi şi să nu mai iasă din casă dacă nu au vreo urgenţă. Cei care încalcă ordinul militar, pietoni sau şoferi, pot fi amendaţi cu până la 5 mii de lei.

R.B., miercuri 25 martie 2020 , 19:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Imaginile rare filmate pe străzile Capitalei întruchipează o Românie în carantină totală.

Militarii vor participa la misiuni de patrulare alături de poliţişti şi jandarmi. Aşadar, vom vedea tot mai des astfel de imagini în localităţile României. De asemenea, soldaţii vor întări structurile poliţiei de frontieră şi vor participa la diferite misiuni de patrulare în zona graniţelor.

Citeste si: Lombardia înregistrează alte 296 de decese miercuri

Militarii înarmaţi până-n dinţi nu au ieşit pe străzi să sperie lumea, ci să ne facă să înţelegem că e vita să prevenim răspândirea epidemiei. E vital să stăm acasă cât mai mult cu putinţă.

Cu toate că măsurile au fost anunţate încă de marți, au existat oameni care habar nu aveau că nu mai pot hoinări pe străzi după bunul plac.

Nici şoferii nu scapă de controale. Sunt verificaţi atât ei, cât şi pasagerii din maşini.

Citeste si: Coronavirusul ucide mai mulți bărbați decât femei. Motivul este incredibil

Bătrânii au restricţii speciale. Cei de peste 65 de ani pot ieşi din case doar între orele 11 şi 13!

Ceilalţi pot ieşi din case numai din motive bine întemeiate şi cu bilet de voie. Cei care se duc la serviciu au nevoie de adeverinţă de la angajator cu un traseu strict de la care nu au voie să se abată. La magazin sau la farmacie putem ajunge doar cu o declaraţie pe propria răspundere. La fel şi să plimbăm animelele de companie pe lângă casă, daca avem o urgenţă medicală şi trebuie să ajungem la spital sau dacă vrem să donăm sânge.

Citeste si: O asistentă din Suceava dă cărțile pe față! „Nu vor să ne facă teste pentru coronavirus ca să venim la muncă în continuare. Dacă ies pozitive?”

Nu sunt îngrădiţi nici cei care au în grijă copii, vârstnici, persoane bolnave sau cu dizabilităţi. O pot face pe baza aceleeaşi declaraţii. Bătrânii care se duc la munci agricole sau care vând produse agroalimentare în pieţe pot ieşi în afara intervalului 11-13.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si